A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Напружена робота з перспективою на гарні результати (інтерв'ю із селищним головою Олександром Собанем)

Дата: 05.04.2017 11:20
Кількість переглядів: 1046

Час вимагає від суспільства постійних змін, і якщо всі зусилля спрямувати на якісні перетворення, то результат не забариться. Прикладом дієвості, конструктивного підходу до роботи, динаміки і поступовості є Чемеровецька селищна рада, яка за сто днів свого існування зробила перший впевнений крок до становлення. Аналіз напрацювань за цей період робить Чемеровецький селищний голова Олександр СОБАНЬ.

- Перші кроки Чемеровецької селищної ради, до якої увійшло 34 населених пункти району, зроблено. Звичайно, було важко. Але перед тим, як перейти до аналізу пройденого, хотілося б побачити структуру громади.

- Розпочну, напевно, з того, що з першого дня мого головування я ні на крок не відступив від прописаних у моїй передвиборчій програмі завдань. Сьогодні виконати їх мені допомагає конструктивна робота депутатського корпусу, створена команда спеціалістів, спільно з якою розроблено систему заходів, спрямованих на покращення інфраструктури населених пунктів громади тощо. Разом із в.о. старост розроблено перспективний план розвитку сіл, визначені основні пріоритети. Це – ремонт доріг, будівництво і реконструкція водогонів, вуличне освітлення, ремонт соціальних об’єктів та інше.

До середини квітня завершиться процес переходу загальноосвітніх навчальних закладів та соціальних працівників територіального центру до складу громади. По факту, вся соціальна інфраструктура, яка є на території населених пунктів громади, крім ФАПів та амбулаторій, утримуватиметься коштом громади.

- А з чого розпочалася практична робота в громаді?

- З реалізації запланованих заходів і в Чемерівцях, і в багатьох інших селах громади. Для проведення благоустрою на роботу в КП «Комунсервіс» прийнято 18 робітників, які обслуговуватимуть населені пункти. Для них закуплено бензопили, бензокоси та інший необхідний інвентар.

У Вишневому та Кормильчі введено в експлуатацію вуличне освітлення. За тиждень стартуємо у Степанівці та Сокиринцях. У цілому, технічну документацію по освітленню замовлено ще по 10 населених пунктах громади.

До кінця поточного місяця закінчується тендер по закупівлі щебеневої продукції на 1,5 мільйона гривень. А вже з квітня за домовленістю з місцевими інвесторами та за підтримки народного депутата України Олександра Гереги розпочнемо вивіз щебеню та ремонт доріг в селах.

Замовлено проектно-кошторисну документацію для встановлення тротуару Чемерівці-Бережанка. Аналогічне питання вирішується і по Кугаївцях.

Розпочато роботи по водогону в Чорні. За кошти громади з квітня триватиме будівництво водогону для 150 дворів села.

У поточному році плануємо реалізувати проект по будівництву водозабірних свердловин у Почапинцях, Андріївці, Шидлівцях, Крикові.

Вивчається питання встановлення модульних твердопаливних котелень у загальноосвітніх закладах громади, які опалюються газом. Крім того, в планах – заміна вікон у ЗОШ.

Проводимо аналіз використання земель з метою збільшення податкової бази. Розпочато процедуру по виготовленню генерального плану по Андріївці, Кочубієві, Залуччі, Свіршківцях, Чемерівцях.

В смт Закупне повністю впорядковано сміттєзвалище, яке рахується на балансі Чемеровецької селищної ради.

- Розпочато чимало проектів практично по всіх населених пунктах громади. А чи маєте підтримку?

- Так, ми наладжуємо тісну співпрацю з інвесторами, які зацікавлені у розвитку наших сіл та активно долучаються до соціально-економічних проектів, і маємо результати спільної роботи та напрацювання на майбутнє. Відтак, ПП «АВС-Агро» продовжує будівництво водогону в Кугаївцях, ПП «Україна Агро-2С» - в Бережанці, ПП «Аграрна компанія-2004» - в Крикові, Агрохолдинг «Мрія» сприяє у придбанні труби (3 км) для центрального водогону в Чорні. З ТОВ «Промінь-Галичина» обумовлені водогін, свердловина та ремонт центральної дороги в Андріївці та ремонт свердловини в Кормильчі. ПП «Кочубіївське» долучається до ремонту доріг, ДНЗ та Будинку культури у Кочубієві і БК у Кормильчі. ТОВ «Енселко-Агро» ремонтуватиме під’їзні шляхи від Зарічанки до Залуччя, ТОВ ВП АФ «Жердянське» забезпечуватиме вивіз сміття і будівництво приміщення для зберігання палива в ЗОШ у Жерді. ТНК «Оболонь» підтримує проведення благоустрою в Чемерівцях. ТОВ «Оболонь-Агро» сприяє розвитку інфраструктури в усіх населених пунктах. Крім того, є домовленість з інвесторами про встановлення сонячних електростанцій на території Слобідки Смотрицької та Красноставців.

Тішить, що є порозуміння з усіма аграрними підприємствами, які розвивають свою діяльність на теренах сіл Чемеровецької громади, за що висловлюю щиру вдячність їхнім керівникам.

Окреме спасибі хочу висловити народному депутату України Олександру Герезі та голові Чемеровецької районної ради Світлані Павлишиній, які докладають максимум зусиль для реалізації задумів громади і підхоплюють кожну ініціативу. Відтак, за сприяння Олександра Володимировича плануємо перекриття даху спорткомплексу в Чемерівцях, а згодом проведення внутрішніх ремонтних робіт закладу. Спільно з райрадою напрацьовано схему продовження будівництва стадіону «Товтри» в Чемерівцях. Також Світлана Андріївна взяла на себе ініціативу по встановленню фонтану біля медколеджу та облаштуванню прилеглої території тощо.

Активну позицію займає депутат селищної ради, приватний підприємець Олександр Чорний, який за власний кошт провів ремонт дороги по вулиці Герцена в Чемерівцях.

- Варто зазначити, що є величезна підтримка села в питаннях найболючіших. А які напрацювання для Чемерівців?

- Розроблена документація на будівництво водогону по вулицях, прилеглих до стадіону «Товтри», замовлено ландшафтний план по облаштуванню Парку слави та прилеглої території, залучено інвестора для добудови 33-квартирного будинку по вул. Андрія Кухара в Чемерівцях. Розпочато роботи по заміні системи опалення та водовідведення в ДНЗ «Дзвіночок».

Завдяки партнерству з місцевими підприємцями, які активно долучаються до впорядкування території селища, маємо напрацювання у питанні спільного облаштування тротуару по вулиці Героїв Майдану та до Чемеровецького НВК №2.

До благоустрою селища долучилися також приватний підприємець С.Крамар, голова правління РайСТ В.Кравець, підприємець Михайло Коруняк, директор Чемеровецького медколеджу П.Шерстюк та інші. За співпрацю щиро дякую їм усім.

Велика робота в селах проводиться виконуючими ообов’язки старост по благоустрою територій, упорядкуванню кладовищ, встановленню огорож та бруківки.

Користуючись нагодою, хочу закликати всіх мешканців району взяти участь у проведенні благоустрою своїх населених пунктів напередодні Великодніх свят.

- Як відомо Чемеровецька громада бере активну участь у міжнародних грандах і проектах. Які результати в цьому напрямку роботи?

- Нещодавно ми здобули перемогу у проекті U-LEND, згідно якого отримали фінансування у розмірі одного мільйона гривень для вирішення ряду нагальних питань щодо забезпечення функціонування ЦНАПу та віддалених робочих місць адміністраторів Чеме-ровецької селищної ради.

Також виграли гранд (більше 300 тисяч гривень) на закупівлю техніки для КП «Комунсервіс».

Через фонд регіонального розвитку та будівництва Чемеровецькій селищній раді виділено 600 тисяч гривень на встановлення асфальтного покриття по вул. Пушкіна в Чемерівцях, 10 мільйонів гривень отримаємо цьогоріч додаткового фінансування, яке плануємо використати на закупівлю техніки та проведення капітальних ремонтів закладів освіти та культури. Крім того, шляхом співфінансування виділено кошти на придбання двох шкільних автобусів в сумі 1,05 мільйона гривень.

- Той крок, який Чемеровецька громада зробила за сто днів, вражає. Масштаби напрацювань – об’ємні і суттєві. Але попереду роботи не менше. Тож успіху Вам у становленні і розвитку. Дякую за розмову.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь