A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Олександр СОБАНЬ: «Перші кроки зроблено результативно»

Дата: 30.01.2017 15:38
Кількість переглядів: 827

Фото без опису

Трохи більше 30 днів збігає з моменту, як почала функціонувати новоутворена Чемеровецька селищна рада, до складу якої приєдналися 18 колишніх сільських рад. Очолив Чемеровецьку селищну раду Олександр Собань, який погодився розповісти про перші, напевно, найважчі кроки нової і невідомої досі для нас структури.

  • Олександре Володимировичу, чим запам'ятаються Вам цьогорічні новорічно-різдвяні свята з огляду на нові обов’язки та відповідальність?
  • Величезним об’ємом роботи, а подекуди й новими відкриттями, які стануть фундаментом у розвитку нашої громади. Ми розпочали нову сторінку літопису нашого краю. Так, буде важко, будуть кардинальні рішення і маса запитань, але самовіддана, злагоджена співпраця апарату селищної ради, депутатського корпусу, виконавчого комітету, інвесторів, громади дасть позитивний результат, на який очікує кожен з нас.
  • 30 днів, як на мене, це досить мало…

- Якщо задатися ціллю, то одного місяця цілком достатньо для окремих суттєвих напрацювань. А перші кроки у становленні вже зроблено. Зокрема, прийнято бюджет селищної ради на 2017 рік.  Сформовано структуру апарату Чемеровецької селищної ради та її виконавчих органів; узгоджено з районною владою об’єкти і заклади, які перейдуть на баланс селищної ради; проведено три сесії селищної ради, на яких прийнято окремі галузеві програми розвитку; виготовлені печатки і штампи виконуючим обов’язки старост для здійснення реєстрації проживання/перебування та зняття з реєстрації громадян, вчинення нотаріальних дій та інших посадових обов»язків; розпочато тендерні процедури на енергоносії; вирішується питання організованої закупівлі продуктів харчування для дошкільних навчальних закладів (до речі, в ході нещодавної зустрічі із завідувачами дитсадків обговорено питання дотримання розпорядку роботи ДНЗ, вартості одного дня харчування та звільнення від батьківської сплати за харчування дітей із малозабезпечених сімей, батьки яких мають статус учасника бойових дій або перебувають в зоні АТО, а також діти-інваліди. В усіх населених пунктах Чемеровецької селищної ради вихованці ДНЗ харчуватимуться не дешевше, ніж за 12 гривень у день.). В четвер в ході ділового спілкування з директорами загальноосвітніх навчальних закладів, що розташовані на території селищної ради, вибудувано систему їх функціонування до часу, поки вони повністю перейдуть на утримання громади.

 І це ще не повний перелік напрацювань за цей час.

  • Давайте повернемося до об’єктів, які громада бере, так би мовити, під свою опіку.
  • На баланс селищної ради і відповідно на фінансування перейшли дитячі музична і художня школи, краєзнавчий музей, бібліотека, Центр культури, мистецтва і дозвілля та всі заклади культури підвідомчої території, 22 дошкільних заклади. Поступово громада планує перебрати на себе фінансування первинної ланки охорони здоров’я, 18 загальноосвітніх шкіл, Будинку школяра та діючих спортивних шкіл.
  • Олександре Володимировичу, відбулося вже три засідання сесії. Охарактеризуйте, будь ласка, роботу новоствореного депутатського корпусу.
  • Зазначу, що до складу депутатського корпусу селищної ради увійшло 26 депутатів. Це люди, яким мешканці населених пунктів довірили представляти і захищати інтереси кожного округу. Відтак, це дієві ініціатори, які лобіюватимуть розвиток в цілому. Крім того, створено три постійні комісії: з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, прав людини, законності, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, зв’язків з виконавчими структурами, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян та засобами масової інформації, освіти, культури, молоді і спорту, охорони здоров’я  та соціального захисту населення; з питань планування, бюджету та фінансів, економіки, промисловості, регуляторної політики, управління об’єктами спільної власності; з питань земельних відносин, екології, агропромислового розвитку, житлово-комунального господарства, інвестицій, будівництва, транспорту, зв’язку, підприємництва та торгівельного обслуговування. Голови комісій беруть активну участь у напрацюванні проектів рішень. Загалом на сесії розглянуто 107 організаційних, бюджетних та адміністративно - господарських питань.
  • А над чим працюєте наразі?
  • Вже напрацьовано ряд механізмів з проектними кошторисами по вирішенню ряду важливих питань. Зокрема, мова йде про встановлення водогону в Чемерівцях для потреб мешканців вулиць, які розташовані за стадіоном, та поливу самого футбольного поля; ремонту системи опалення ДНЗ «Дзвіночок»; введення в експлуатацію майна гуртожитку по вул. Героїв Майдану; завершуємо процедуру ліквідації КП «Тепломережа»; узгоджено з перевізниками транспортне сполучення між райцентром та населеними пунктами підвідомчої території тощо. На даний час розробляється переспективний план соціально-економічного розвитку всіх населених пунктів Чемеровецької селищної ради в частині співпраці з інвесторами та бюджетного фінансування через кошториси та проектну документацію.
  • І справді 30 днів – це багато, коли задати темп. Дякую за розмову і бажаю стабільного руху вперед.
  • Розмовляла Ілона ГОНТА.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь