A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Херсонщина та Хмельниччина обговорили питання створення об’єднаних територіальних громад

Дата: 17.07.2017 17:12
Кількість переглядів: 596

Нещодавно Чемеровецький селищний голова Олександр Собань взяв участь у засіданні круглого столу, яке відбулося  у Херсоні за участю представників Херсонщини та Хмельниччини , з метою обговорення питання створення в цих регіонах об'єднаних територіальних громад та їх функціонування. На засіданні голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв визнав Хмельницьку область правофланговою в Україні по об'єднанню громад та висловив впевненість, що організований обмін досвідом стане гарним прикладом для об'єднаних громад бути впевненим у собі і розвивати Херсонську область.

У свою чергу, заступник голови Хмельницької ОДА Валерій Олійник зазначив, що на Херсонщину приїхали у складі делегації Хмельниччини представники 17-ти із 26-ти створених в області об'єднаних територіальних громад. "В результаті реформи  об’єднані громади дійсно стали господарями на своїй території, вони вирішують всі проблемні питання, які є на сьогодні: це і дороги, і комунальна власність, і школи, і садочки, і вивіз сміття, і будівництво водогонів. Це показує, що  реформа є ефективною, і кошти йдуть на розвиток даних територій", - наголосив В. Олійник.

Як зазначалось на круглому столі, за даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Хмельниччина посіла перше місце в Україні у загальному рейтингу областей за формуванням спроможних територіальних громад. І створення таких спроможних об’єднаних громад  в регіоні продовжується - до кінця 2017 року їх кількість збільшиться ще на 6 ОТГ, додав В. Олійник. 

Проте і Херсонщина у цій роботі не відстає. Як розповів А.Гордєєв :" В цьому році ми хочемо створити ще, як мінімум, 11 ОТГ". У виступах акцентувалось, що для хмельничан може бути корисним, зокрема, досвід херсонців щодо прийняття в регіоні програми розвитку людського капіталу (фінансування підготовки для місцевих громад у вишах необхідних їм кадрів вчителів, лікарів та інших спеціалістів), впровадження для жителів області електронної медичної карти, залучення на потреби розвитку громад міжнародних грантів.    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь