A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Про результати роботи Чемеровецького відділення Кам’янець-Подільської ОДПІ за 2017 рік

Дата: 28.03.2018 10:36
Кількість переглядів: 704

Фото без опису

Реформи,  які проводились протягом останніх років  фіскальною службою України, призвели до значного скорочення штатної чисельності працівників  та збільшення навантажень по адмініструванню податків, зборів та єдиного соціального внеску.

Станом на 1 січня 2018 року на податковому обліку у Чемеровецькому районі перебуває 786 суб’єктів підприємницької діяльності  - фізичних осіб   та   462 платники податків  - юридичних  осіб. За  вказаний період  працівниками відділення оброблено та  проведено камеральні перевірки  6574 звітних  податкових декларацій та розрахунків. Крім цього, оброблено та надано інформацію про доходи 2181 громадянам, які звернулись для отримання субсидій  на оплату комунальних послуг, заповнення декларацій та інше.

 Протягом 2017 року  Чемеровецьким відділенням Кам’янець-Подільської ОДПІ  здійснено комплекс організаційних та практичних заходів спрямованих на  забезпечення виконання індикативних показників по наповненню бюджетів усіх рівнів, скорочення  податкового боргу та реалізації завдань визначених Податковим кодексом  України.         

         Зокрема,  за   2017 рік  забезпечено надходження:

- до Зведеного бюджету в сумі  207,8  млн. грн., що на 75.8  млн.грн. більше 2016 року, темп росту при цьому  склав 157.7 %;

- до Місцевого бюджету в сумі 106,7 млн.грн., темп росту  до  2016 року  склав  130.1%. Бюджети  району,  сільських та об’єднаних громад  додатково  до минулорічних надходжень  одержали   27,7  млн.грн. податків та зборів.

     Надходження єдиного соціального внеску протягом 2017 року  зросли  на 148% і склали 64,2 млн.грн. Пенсійний фонд додатково одержав 9,4 млн грн. Середня заробітна плата по підприємствах району, які подали звітність по єдиному соціальному внеску за грудень місяць  становить 6920 грн.     

  За результатами проведених контрольно-перевірочних заходів  до 58 порушників податкового законодавства застосовано штрафних санкцій на суму 308.2 тис.грн.

         Основним бюджетоутворюючим платежем до місцевого бюджету є  податок на  доходи фізичних осіб,  частка якого в загальних надходженнях становить 69 %. За   2017 рік   забезпечено надходження до  місцевого бюджету  податку на доходи фізичних осіб  в сумі 58,8 млн. грн., з яких надходження від сільськогосподарських товаровиробників із виплаченої орендної плати за  оренду земель становить 24 млн.грн, що на 5,8 млн.грн більше  надходжень за попередній бюджетний рік.

       Значними резервами  по наповненню місцевих бюджетів є і буде в перспективі – це  плата за користування земельними ділянками та податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, надходження від  яких 100% зараховуються  у бюджет місцевих громад. Протягом року на рахунки сільських та селищних рад надійшло  майже 11 млн.грн. плати за землю та податку на нерухоме майно. Крім цього в  бюджети громад  надійшло  16,1млн. грн єдиного податку від сільськогосподарських товаровиробників.

      Результатом  зростання  надходжень до місцевих бюджетів є -   підвищення рівня добровільної сплати, так і  заходи по  децентралізації які проходять у державі та нашому районі зокрема.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь