A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

В Чемерівцях відкрито пам’ятник ліквідаторам Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2018 14:44
Кількість переглядів: 907

Сьогодні, на 32-і  роковини,  Чорнобильська аварія, що  стала найбільшою техногенною катастрофою в історії цивільної енергетики ХХ століття,  трагедія, яка забрала життя сотні тисяч людей, за даними науковців має відлуння,  що спостерігається у підвищеному рівні захворюваності серед населення України і не тільки.

Урочисте відкриття пам'ятника героям та жертвам Чорнобиля відбулося у Парку Слави Чемеровець за участі влади районного та селищного рівня, ліквідаторіваварії та працівників підприємств, установ, організацій. Спорудження та виготовлення монументу стало можливим завдяки спонсорській допомозі агропромислових формувань, що ведуть господарську діяльність на території об’єднаної селищної ради, зокрема, керівників товариства «Оболонь Агро», приватних підприємств «Аграрна компанія 2004», «Україна Агро-2С», «АВС Агро» та благодійного фонду Агрохолдингу «Мрія». «Можливо, можна було уникнути загибелі багатьох людей, жахливих наслідків аварії, - у своєму виступі сказав селищний голова Олександр Собань – Але це наша історія. І лише завдяки багатьом людям, які ціною здоров’я, а хтось і життя, накрили аварійний блок саркофагом». Також, голова громади вручив подяку  голові районного осередку Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Віталію Тришньовському за ініціативу та активність у вирішені питання встановлення пам’ятника. 

Перед учасниками заходу з художніми номерами  відповідної тематики виступили творчі колективи Чемеровецького центру культури, дозвілля та мистецтва, музичної школи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь