Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Спалювати відходи заборонено

Дата: 29.08.2018 10:46
Кількість переглядів: 483

Фото без описуВосени кожен добрий господар приводить до ладу свій двір. Опале листя та відмираюча суха рослинність збільшують кількість відходів, які утворюються в населених пунктах, в рази. Факти спалювання відходів в межах сіл та селища в осінній період - непоодинокі. А від цього страждають всі мешканці громади. До селищної ради надходять скарги та звернення громадян про спалювання відходів, що призводить до забруднення атмосферного повітря та погіршення умов проживання людей. Звертаємо увагу всіх мешканців громади - і керівників, і пересічних громадян – спалювати відходи заборонено.

Небажання усвідомити реальну загрозу здоров’ю людини та довкіллю від продуктів згорання відходів та байдужість до страждань людей призводить до сумних наслідків.За даними медичних працівників, у населених пунктах з року в рік зростає кількість зареєстрованих хвороб органів дихання: бронхіальної астми, хронічних бронхітів, ринітів, хронічних ларингітів, астматичних станів, алергічних ринітів.

Дим від спалювання листя – це концентрована сильнодіюча токсична суміш, яка, досягаючи найглибших ділянок легень, утворює там комбінації осаджених токсичних елементів, що заважають процесу засвоєння кисню в організмі. Окремі продукти згорання листя і особливо пластикових відходів, які потрапляють в купи сміття, є канцерогенними сполуками, що спричиняють розвиток ракових клітин. Не спалюйте листя і стерню на присадибних ділянках. Дим від спалювання сухої рослинності потрапляє в житлові масиви, отруюючи повітря і погіршуючи якість життя усіх мешканців. Альтернатива спалюванню – компостування органічних відходів.

Ваше здоров’я– у Ваших руках.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь