A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ВИЗНАННЯ СПАДЩИНИ ВІДУМЕРЛОЮ, ЯК ПІДСТАВА ПЕРЕДАЧІ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК У ВЛАСНІСТЬ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 12.09.2018 15:57
Кількість переглядів: 887

Досить актуальним на сьогодні є питання вирішення долі об'єктів нерухомості, власники яких померли, а спадкоємці відсутні або не використовують своє право на спадкування.

Відповідно ч.1 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини.

Згідно ст.1277 Цивільного кодексу України у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за  законом,  усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а  також відмови від її прийняття суд визнає спадщину  відумерлою за заявою відповідного органу місцевого самоврядування  за місцем  відкриття спадщини.

Заява про визнання спадщини відумерлою подається після спливу одного року з часу відкриття спадщини.

З метою узагальнення інформації щодо дотримання органами місцевого самоврядування вимог Закону, спрямованих на звернення до комунальної власності земельних ділянок, власники яких померли, а правонаступники відсутні, встановлено, що сільськими радами не вживаються заходи щодо оформлення права власності на земельні ділянки, спадкоємці на яку відсутні.

Реалізовуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді Чемеровецьким відділом Городоцької місцевої прокуратури встановлено, що після смерті чоловіка, який проживав на території колишньої Хропотівської сільської ради, залишилась земельна ділянка, яка тривалий час залишалася не успадкованою. У зв’язку з чим, місцевою прокуратурою подано до Чемеровецького районного суду заяву про визнання спадщини відумерлою. 11 вересня 2018 року вимоги заяви судом задоволено, а земельна ділянка площею 1,1171 га, призначена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва вартістю більше          25 тисяч гривень, за рішенням суду спадщину визнано відумерлою та передано у власність Чемеровецької селищної ради.   

           

           

Інформація надана Чемеровецьким відділом

Городоцької місцевої прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь