A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ВІДШКОДУВАННЯ ЗБИТКІВ ЗАВДАНИХ КРИМІНАЛЬНИМИ ПРАВОПОРУШЕННЯМИ НАВКОЛИШНЬОМУ ПРИРОДНОМУ СЕРЕДОВИЩУ

Дата: 19.09.2018 16:50
Кількість переглядів: 512

Фото без описуГородоцькою місцевою прокуратурою вживаються заходи щодо конролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства, а також забезпечення відшкодування збитків, завданих  навколишньому середовищу.

Так, вироками Чемеровецького районного суду від 11.04.2018 та 12.06.2018 трьох осіб визнано винуватими у незаконному вилові риби на території ставка, що розташований в руслі річки Жванчик в смт Чемерівці Хмельницької області, що відповідно до Указу Президента України №474/96 від 27.06.1996 відноситься до Національного природного парку «Подільські Товтри» і є територією природно-заповідного фонду, чим заподіяно істотну шкоду навколишньому середовищу на загальну суму 29289 гривень, яка визначена відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №541 від 24.07.2013 року «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно заповідний фонд.

В ході проведення досудового розслідування та судового розгляду, вказаних кримінальних проваджень, винними особами добровільно відшкодовано частину завданих збитків в сумі 20126 грн.

Відповідно до ст. 58 Закону України «Про тваринний світ» громадяни зобов'язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними внаслідок порушення законодавства в галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу.

Крім цього, згідно п. 6.3 Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України №19 від 15.02.1999, застосування заходів адміністративної або кримінальної відповідальності не звільняє винних осіб від відшкодування у повному обсязі збитків, заподіяних рибному господарству внаслідок порушення Правил рибальства.

07.09.2018 відділом прокуратури спрямовано до Чемеровецького районного суду позовну заяву в інтересах держави про стягнення з винних осіб збитків, завданих навколишньому природному середовищу кримінальним правопорушенням на суму 9163 грн. яка на даний час перебуває на розгляді.

Інформація надана Чемеровецьким відділом Городоцької місцевої прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь