A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Чемеровецьким відділом місцевої прокуратури вжито заходів представницького характеру щодо захисту інтересів держави про стягнення виплачених коштів дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

Дата: 11.10.2018 16:58
Кількість переглядів: 976

Частиною 8 статті 181 Сімейного кодексу України встановлено, що якщо місце проживання чи перебування батьків невідоме, або вони ухиляються від сплати аліментів, або не мають можливості утримувати дитину, дитині призначається тимчасово державна допомога за рахунок коштів Державного бюджету України з урахуванням матеріального стану сім'ї, в якій виховується дитина.

Пунктом 12 Порядку призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме № 189 від 22.02.2006 передбачено, що якщо виникла можливість стягнення аліментів з одного з батьків, виявлено, що один з батьків може утримувати дитину або місце проживання (перебування) одного з батьків встановлено, у звязку з чим можливе стягнення з нього коштів на утримання дитини, орган соціального захисту населення звертається до суду із заявою про стягнення суми сплаченої тимчасової допомоги.

Опрацюванням інформації встановлено, що одна із жительок Чемеровецького району упродовж 2015-2017 років отримувала зазначену допомогу, оскільки її чоловік не сплачував призначених рішенням суду аліментів.

Проте, чоловік, який не сплачував аліменти для утримання своєї дитини у зазначений період офіційно працював та отримував достатню матеріальну винагороду за свою працю.

Реагуючи на вказані порушення, місцевою прокуратурою, в інтересах держави, в особі управління соціального захисту населення Чемеровецької РДА до суду пред’явлено позовну заяву про стягнення виплаченої тимчасової допомоги в сумі 20758,46 грн.

За результатами розгляду цивільного позову, судом повністю задоволено вимоги місцевої прокуратури, а відповідача зобов’язано повернути виплачені кошти до Державного бюджету України. Рішення набрало законної сили та спрямовано для виконання до Чемеровецького відділу державної виконавчої служби для виконання.

 

За матеріалами Чемеровецького відділу

Городоцької місцевої прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь