A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

«Система, яка створена сьогодні, – ефективна...»

Дата: 05.12.2018 16:51
Кількість переглядів: 445

Фото без описуСьогодні Чемеровецький селищний голова Олександр Собань на запрошення Асоціації міст України відбув у місто Київ на участь у ІІІ Форумі об’єднаних громад. Форум зібрав представників органів місцевого самоврядування з усієї України. Ключовим лейтмотивом зібрання стала позиція щодо продовження реформи децентралізації, яка дозволила посилити можливості регіонів в адміністративному та фінансовому сенсі.

Визначену основну тему підтримав у своєму виступі Президент України Петро Порошенко. Також, глава держави нагадав, що позавчора вніс до Верховної Ради України як невідкладний проект закону України «Про внесення зміни до статті 28 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо забезпечення проведення місцевих виборів, призначених на неділю, 23 грудня 2018 року».

Президент повідомив, що в цьому законі йдеться про те, щоби зробити виняток і провести голосування в низці новоутворених об’єднаних територіальних громад. Але при цьому він зауважив, що проведення цих виборів можливе в разі ретельного відпрацювання цього питання з Центральною виборчою комісією, юридичними службами, міжнародними партнерами України.

Глава Уряду звернув увагу, що нинішній Форум дав можливість підсумувати перші результати змін, оскільки саме зараз в Україні накопичена «сукупність критичної маси політичної волі далі проводити реформу». «Система, яка створена сьогодні, – ефективна з точки зору нової якості послуг на території громад, - сказав Володимир Гройсман. – Люди підтримують реформу».

Виступаючи на Форумі місцевого самоврядування, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що під час обговорення питання щодо запровадження воєнного стану відбулася дискусія з приводу того, як проводити вибори в тих десяти областях, де діятиме воєнний стан. За його словами, «усі учасники обговорення спільно зійшлися на позиції, що було би правильно, аби вибори пройшли незалежно від воєнного стану».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь