Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Подання е-декларації - обов'язок посадовців

Дата: 07.12.2018 15:15
Кількість переглядів: 707

Фото без опису

Чемеровецьким відділом вживаються заходи щодо притягнення винних у порушенні вимог антикорупційного законодавства осіб до визначеної законом відповідальності.

Так, законом України «Про запобігання корупції», передбачено обов'язок посадовців відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Чемеровецьким відділом місцевої прокуратури встановлено, що колишній голова однієї із сільських рад Чемеровецького району будучи суб'єктом декларування, визначеним підпунктом «б» п.1 ч.І ст. З Закону України «Про запобігання корупції», який відповідно до Закону України № 1975-УІІІ від 03.03.2017 "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб", до 01.05.2017 зобов'язаний подавати щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік, маючи всі необхідні умови та технічну можливість для подання декларації, в порушення абз. 2 ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», умисно не подав у встановлений строк, тобто до 01.05.2017 щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік шляхом заповнення такої на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Окрім того, при звільненні із займаної посади посадовець також проігнорував вимоги закону, в частині подання обов'язкової електронної декларації після звільнення.

Реагуючи на виявленні порушення, Чемеровецьким відділом місцевої прокуратури, відомості за фактом кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За результатами досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення до Чемеровецького районного суду скеровано обвинувальний акт для розгляду по суті.

Усвідомлюючи свою вину колишній голова все ж виконав вимоги закону та подав належним чином заповнені декларації, що підтвердилося під час судового розгляду кримінального провадження.

За результатами судового розгляду екс-голову сільської ради визнано
винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1
КК України та звільнено від кримінальної відповідальності у зв'язку з дійовим
каяттям.
                                     г

За матеріалами Чемеровецького відділу Городоцької місцевої прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь