A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Адміністративна відповідальність за порушення вимог фінансового контролю

Дата: 20.12.2018 14:24
Кількість переглядів: 419

Фото без описуЧемеровецьким відділом Городоцької місцевої прокуратури виявлялися факти порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» на території району, в частині додержання вимог фінансового контролю.

Зокрема, встановлено, що не всіма суб'єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», щодо дотримання вимог законодавства в частині щорічного подання декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру та повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Так, за матеріалами Чемеровецького відділу Городоцької місцевої прокуратури складено протоколи про вчинення адміністративних правопорушення, пов'язаних з корупцією, одним із депутатів Чемеровецької селищної ради.

Чемеровецьким районним судом правопорушника визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, а саме: неповідомлення про суттєві зміни в майновому стані та накладено на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1802 гривні.

Роз'яснюю, що відповідно до ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Окрім того, відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону, у разі суттєвої зміни у майновому стані суб'єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб'єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов'язаний письмово повідомити про це Національне агентство. Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, 'уповноваженихна виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного агентства.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» передбачено що з 1 січня 2019 року прожитковий мінімум, для працездатних осіб становитиме 1853 грн.

Таким чином, рекомендую посадовим особам неухильно дотримуватися вимог антикорупційного законодавства, з метою недопущення притягнення до адміністративної відповідальності.

За матеріалами Городоцької місцевої прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь