Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Інформація про результати діяльності місцевої прокуратури на території Чемеровецького району у 2018 році

Дата: 15.01.2019 10:03
Кількість переглядів: 455

Фото без описуСтаттею 131-1 Конституції України на органи прокуратури покладено виконання трьох функцій, на реалізації яких у минулому році концентрувались зусилля місцевої прокуратури.

У 2018 році процесуальними прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти у 98 кримінальних провадженнях стосовно 108 осіб, підозрюваних у вчинені кримінальних правопорушень.

В ході здійснення процесуального керівництва, процесуальними керівниками виявлено 4 випадки укриття від обліку працівниками поліції злочинів, скасовано 11 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень.

Протягом минулого року місцевою прокуратурою погоджено 9 клопотань слідчих про обрання запобіжних заходів підозрюваним особам. У 7 випадках фігурантам проваджень визначені ті запобіжні заходи, з клопотаннями про обрання яких зверталась місцева прокуратура.

Упродовж 2018 року місцевою прокуратурою пред’явлено 10 позовних заяв на загальну суму близько 400 тис. грн., з яких: 6 – на суму близько 200 тис. грн. розглянуто та задоволено. Провадження у 2 позовах на суму 138 тис. грн. закрито, у зв'язку з добровільним відшкодуванням, ще 2 позовні заяви перебувають у провадженні суду.

Основну частину пред’явлених позовних заяв становлять позови про визнання спадщини відумерлою та відшкодування шкоди, завданої кримінальними правопорушеннями.

Окрім того, прокурорами упродовж минулого року виявлялися факти зловживання конституційним правом та повторне використання процедури безоплатного отримання земельної ділянки особами, які таке право уже використали.

Зокрема встановлено, що житель Дунаєвецького району звернувся до Головного управління Держгеокадастру із заявою про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки, розташованої за межами населених пунктів Летавської сільської ради Чемеровецького  району, приховуючи факт попереднього одержання землі в межах норм безоплатної приватизації на території іншого району області.

До розгляду вказаних заяв посадовці підійшли формально і задовольнили їх.

З метою попередження незаконної приватизації земель державної власності та захисту інтересів держави прокуратурою вжито заходи представницького характеру.

Постановою Хмельницького окружного адміністративного суду, винесеної за результатами розгляду позову керівника Городоцької місцевої прокуратури, наказ Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення вказаної земельної ділянки площею 2 га у власність визнано незаконним та скасовано. Рішення суду набрало законної сили.

Незмінним пріоритетом в діяльності правоохоронних органів була і залишається протидія корупції.

Так, упродовж 2018 року за матеріалами Чемеровецького відділу Городоцької місцевої прокуратури, Міжрегіональним територіальним управлінням захисту економіки складено 8 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 172-6 КУпАП «Порушення вимог фінансового контролю», 4 з яких розглянуті судами.

Окрім цього, місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення колишніми депутатами сільських рад району 2 кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-1 КК України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь