A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

До уваги субсидіантів!

Дата: 01.03.2019 16:46
Кількість переглядів: 992

Фото без описуКабінетом Міністрів України прийнято рішення про запровадження з 2019 року двох механізмів монетизації субсидій -  безготівкового з 01 січня 2019 року та готівкового з 01 березня 2019 року.  Готівковий  механізм полягає у тому, що домогосподарство отримуватиме підтримку від держави у вигляді субсидії готівкою і самостійно буде розраховуватисьза фактично спожиті житлово-комунальні послуги, а зекономлені кошти зможе використати на свій розсуд. Таким чином, таке поняття як «обов’язковий платіж» скасовується.

Всі громадяни, які звернулись за призначенням житлової субсидії до 31 грудня 2018 року отримають у березні 2019 року готівку для оплати комунальних платежів за лютий  2019 року

Якщо одержувач субсидії пенсіонер, субсидійні кошти будуть виплачуватися одночасно з пенсією поштовим відділенням або будутьзараховані на особовий рахунок у відділенні банку, де пенсіонер отримує пенсію.

У випадку, коли одержувач субсидії не є пенсіонером, виплата коштів буде здійснюватись Державним ощадним банком. Даній категорії громадян необхідно звернутися після 12 березня 2019 року до відділення Ощадбанку, при собі мати паспорт та ідентифікаційний номер платника податків.

Кожному одержувачу субсидій, якому призначено субсидію до 31 грудня 2018 року, у березні через Укрпошту надійде повідомлення з інформацією, скільки коштіві яким чином надійдутьсубсидійні виплати для оплати комунальних послуг.

Отриману готівку потрібно обов’язково використовувати для оплати за надані житлово-комунальні послуги. У разі виявлення заборгованості на суму понад 20 неоподаткованих мінімумів (340 грн.), надання житлової субсидії буде припинено. Тому оплату потрібно проводити щомісячно.

Усі хто звернувся вперше за субсидією з січня 2019 року беруть участь у безготівковій моделі монетизації. В такому випадку розрахунки з постачальниками послуг за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами здійснюватиме Ощадбанк до 5 числа кожного місяця. До цього моменту банк володітиме інформацією про суму вашого рахунку за одержані послуги.

Держава через Ощадбанк оплачує кошти в межах виділеної субсидії, а одержувачі субсидії вже самі будуть сплачувати обов’язковий платіж. Субсидіантам буде приходити на мобільні телефони СМС-повідомлення від банку про те, скільки перераховано субсидійних коштів організаціям надавачам послуг.

Усі зекономлені кошти громадяни отримають готівкою в червні поточного року.

Таким чином, Уряд України здійснює паралельно дві моделі монетизації та за результатами аналізу їх ефективності прийматиметься  рішення щодо впровадження однієї із них з травня 2019 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь