A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Фонду соціального страхування України інформує: Звіт про результати діяльності Городоцького відділення за 2018 рік

Дата: 12.03.2019 15:07
Кількість переглядів: 452

Фото без описуОсновними завданнями Фонду у 2018 році були: надання матеріального забезпечення, страхових виплат, соціальних та реабілітаційних послуг, здійснення перевірок обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності, контроль за використанням роботодавцями та застрахованими особами коштів Фонду, профілактики нещасних випадків тощо.

Результати діяльності Городоцького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області за 2018 рік в цифрах:

На обліку у відділенні Фонду перебувають: 3208 страхувальників, із них відповідно до статусу: 1053 юридичні особи; 1577 фізичних осіб (особисто); 575 фізичних осіб-роботодавців; 3 відокремлені підрозділи. 265 чинних особових справ потерпілих на виробництві та членів їх сімей (в тому числі 12 справ осіб, переміщених із території проведення АТО), з яких: 263 справи по стійкій втраті працездатності і втраті годувальника, 2 справи  по лікарняних листах.

З 01 жовтня 2018 року набули чинності зміни у порядку фінансування Фондом соціального страхування України страхувальників (роботодавців) для надання ними застрахованим особам допомоги з тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів, допомоги на поховання відповідно до Положення, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 року № 12 “Про затвердження Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів ФССУ ”. Порядок запроваджує нові підходи до обслуговування страхувальників, дозволить вдосконалити систему фінансування та упередити можливі помилки при визначенні розміру допомоги та страхових виплат. За новим порядком робочий орган виконавчої дирекції Фонду або його відділення після надходження заяви-розрахунку здійснюють перевірку інформації наведеної в ній, зокрема , правильність нарахування виплат, наявність даних про страхувальника в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування, дані про сплату ЄСВ тощо.

За 2018 рік страхувальниками подано до Городоцького відділення 397 Заяв-розрахунків на фінансування коштів для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, з них прийнято до оплати 313 заяв-розрахунків, 84 відхилено за результатами попередньої перевірки даних, що складає 21 відсоток від загальної кількості. Всього оплачено 1013 листків непрацездатності на загальну суму 3177,8 тис. грн.

Фактичні витрати на виплату матеріального забезпечення: Допомога по тимчасовій непрацездатності в сумі 6 547,9 тис. грн. за 39 094 оплачених днів, в тому числі по догляду за хворими в сумі 198,3 тисяч гривень. Допомога по вагітності та пологах в сумі 4 148,5 тис. грн. за 24 598 оплачених днів. Середній розмір допомоги за один день склав 167,9 гривень. Допомога на поховання 8 випадків в сумі 32,8 тисяч гривень.

Відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів, що надається застрахованим особам за їхнім вибором  відповідно до медичних показань безоплатно, за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, профінансоване Городоцьким відділенням в 2018 році в розмірі 264,6 тис. грн.  23 застраховані особи пролікувалися в санаторно-курортних закладах за такими профілями: нейрореабілітація 1 особа, м’язово-скелетна реабілітація 12 осіб, кардіо-пульмонарна реабілітація 9 осіб, інша (соматична) реабілітація 1 особа. Середня тривалість відновного лікування за рахунок коштів ФССУ для однієї особи склала 20 днів, середня сума витрат на одну особу склала 11,5 тис.грн.

Інформація про здійснення виплат потерпілим (членам їх сімей):  виплачено коштів на щомісячні та одноразові страхові виплати 5 841,9  тис. грн. (253 справ);  щомісячна страхова виплата в разі часткової втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого, в сумі 5 656 тис. грн. (253 справи);  щомісячні страхові виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника, 107,1 тис. грн. (9 справ); одноразова допомога потерпілому в разі стійкої втрати професійної працездатності в сумі 29,8 тис. грн. (4 особи);  надана допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності в сумі 49 тис. грн (4 особи).

У 2018 році двічі проведено перерахування щомісячних страхових виплат в разі втрати працездатності та щомісячних страхових виплат по втраті годувальника, а саме в січні 2018 року в зв’язку із зростанням мінімальної заробітної плати та в березні 2018 року в зв’язку із зростанням у попередньому календарному році середньої заробітної плати у галузях національної економіки, в результаті чого виплати потерпілим зросли на 120,7%, а утриманцям на 120,0%.

Страхові витрати на медичну та соціальну допомогу: лікування потерпілих на виробництві та їх медична реабілітація на суму 16,9 тис. грн. (1 потерпілий); санаторно-курортне лікування в сумі 126,6  тис. грн. (7 потерпілих); забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації в сумі 190,8 тис. грн. (16 потерпілих); забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення – 38,7 тис. грн. (5 потерпілих); спеціальний медичний догляд в сумі 38,7 тис. грн. (1  потерпілий); постійний сторонній догляд – 91,3  тис. грн. (5 потерпілих); побутове обслуговування – 277,2 тис. грн. (26 потерпілих); придбання спеціальних засобів пересування (коляски) – 30,6 тис.грн.; компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування та на транспортне обслуговування осіб з інвалідністю – 1,3 тис. грн.  (5 потерпілих).

Страховим експертом з охорони праці відділення:  взято участь в розслідуванні п’яти нещасних випадків;  проводились перевірки стану профілактичної роботи у восьми підприємствах, установах, організаціях, в результаті чого видано вісім подань роботодавцям, з зазначеними у них 34 порушеннями. Всі порушення були усунені у встановлений строк. Прийнято участь в опрацюванні та впровадженні СУОП – на 8 підприємствах, установах та організаціях та приймалась участь проведенні трьох семінарів, нарад з питань профілактики виробничого травматизму.

За підсумками 2018 року Городоцьке відділення було розміщено на дошці пошани управління виконавчої дирекції Фонду у Хмельницькій області. Також, при підведенні підсумків результатів роботи за 2018 рік, начальником управління  Кіндзерським Сергієм Анатолієвичем було відзначено гарну роботу Городоцького відділення та якісне виконання всіх поставлених перед ним завдань.

 

 

Ю. Лабань, начальник Городоцького відділення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь