A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Втомлений не сідай за кермо!!!

Дата: 16.05.2019 14:09
Кількість переглядів: 345

Фото без описуПрацівниками Чемеровецького відділу Городоцької місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні та повністю доведено вину 22-х річного жителя м. Кам’янець-Подільський у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України – порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Так, 31 грудня 2017 року на ринок в одне з сіл Чемеровецького району приїхав обвинувачений для реалізації хлібобулочних виробів. Після вдалої торгівлі він повертався додому, проте, будучи виснаженим через недосипання, заснув за кермом керованого ним автомобіля, внаслідок чого допустив виїзд на смугу зустрічного руху, де в подальшому зіткнувся із зустрічним автомобілем. Внаслідок ДТП водій зустрічного автомобіля отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, двоє пасажирів його автомобіля, отримали легкі тілесні ушкодження.

Оцінивши в сукупності зібрані та досліджені під час судового розгляду справи докази, суд вирішив, що стороною обвинувачення повністю доведена винуватість вищевказаного молодого чоловіка в пред’явленому обвинуваченні.

Враховуючи відсутність обтяжуючих обставин та ряд пом’якшуючих факторів, таких як щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність претензій з боку потерпілого, а також позитивні характеристики з місця навчання та проживання, суд вирішив, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства.

Відтак, вироком Городоцького районного суду від 07.05.2019 горе-водія визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України та призначено покарання у вигляді двох років обмеження волі. На підставі статті 75 КК України звільнено від відбування покарання з іспитовим строком тривалістю 1 рік, впродовж якого засуджений перебуватиме під наглядом працівників органу пробації.

Вказаний вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Інформація надана Чемеровецьким відділом

                                                                         Городоцької місцевої прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь