A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Результати діяльності Чемеровецького відділу місцевої прокуратури у сфері представницької діяльності

Дата: 25.06.2019 14:19
Кількість переглядів: 393

Забезпечуючи виконання вимог статті 23 Закону України «Про прокуратуру» Чемеровецьким відділом Городоцької місцевої прокуратури у грудні 2018 року до господарського суду Хмельницької області направлено позовну заяву в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті до фізичної особи-підприємця про стягнення плати за проїзд великовагового автомобіля автомобільними дорогами загального користування у розмірі близько 8 тисяч гривень.

Зокрема, встановлено, що у вересні 2017 року посадовими особами Управління Укртрансбезпеки в Одеській області Київ-Одеса здійснено габаритно-ваговий контроль автомобіля (тягача) марки IVEKO з причіпом, власником яких є фізична особа-підприємець, зареєстрований на території Чемеровецького району.

За результатами проведеного габаритно-вагового контролю складено акт про проведення перевірки додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом та довідку про результати здійснення габаритно-вагового контролю, якими зафіксовано порушення вимог ст. ст. 48, 60 Закону України «Про автомобільний транспорт», а саме: відсутність дозволу, який дає право на рух автомобільними дорогами України, виданий компетентними уповноваженими органами, у разі перевезення вантажів з перевищенням вагових обмежень. При цьому, встановлено перевищення допустимого навантаження на строєну вісь транспортного засобу.

Згідно з розрахунком Управління Укртрансбезпеки в Одеській області, заборгованість за перевищення нормативно-допустимого навантаження становила близько 250 Євро, які порушник зобов’язаний був сплатити у 30-денний строк, проте ігноруючи вказані вимоги перевізник, вказану суму добровільно не сплатив.

Рішенням господарського суду Хмельницької області, враховуючи обґрунтованість та доведеність позовних вимог, наявність підстав для застосування представницьких повноважень прокурором, позов задоволено повністю. Відтак, з фізичної особи-підприємця стягнуто до Державного бюджету України майже 8 тисяч гривень плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування.

Вказане рішення господарського суду не набрало законної сили та може бути оскаржене в апеляційному порядку.

 

Інформація надана Чемеровецьким відділом

Городоцької місцевої прокуратури

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь