Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Підтримання публічного обвинувачення – конституційна функція прокуратури

Дата: 26.06.2019 16:54
Кількість переглядів: 383

Фото без описуПрацівниками Чемеровецького відділу Городоцької місцевої прокуратури  підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні та повністю доведено винуватість 24-річного жителя м. Дунаївці у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 КК України.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що в один із днів березня 2019 року підозрюваний, раніше судимий за злочини проти власності, виявивши на сайті AUTO.RIA.com оголошення про продаж автомобіля марки «RENAULT» моделі «LAGUNA», вирішив ним незаконно заволодіти.

Реалізуючи свій злочинний умисел, у березні 2019 року підозрюваний, перебуваючи за місцем свого проживання, зателефонував за вказаним в оголошенні номером мобільного телефону продавця автомобіля, назвавшись вигаданим ім’ям, домовився із власником авто про зустріч цього ж дня на території Чемеровецького району для огляду транспортного засобу.

Приїхавши у вечірній час зі своїм знайомим в одне із сіл Чемеровецького району, підозрюваний оглянув автомобіль та попросив продавця автомобіля надати можливість перевірити транспортний засіб в русі, на що той погодився, передавши при цьому ключ від замка запалення.

Усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій та бажаючи настання їх наслідків, переслідуючи корисливий мотив, за допомогою наданого потерпілим ключа, сівши в салон, підозрюваний умисно привів в рух автомобіль, виїхав з подвір’я власника автомобіля та поїхав в невідому напрямку.

В подальшому, через технічні несправності, залишив вказаний автомобіль на польовій дорозі, на території Чемеровецького району.

Завдяки злагодженим оперативно-розшуковим заходам, встановлено місце знаходження викраденого транспортного засобу та особу, яка ним незаконно заволоділа.

За результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів вчинення підозрюваним кримінального правопорушення, передбаченого            ч. 1 ст. 289 КК України – «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та обвинувальний акт з угодою про примирення між потерпілим та обвинуваченим направлено до Чемеровецького районного суду.

Вироком суду угоду про примирення затверджено, та обвинуваченому призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 1100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 18700 гривень.

 

Інформація надана Чемеровецьким відділом

                                                                          Городоцької місцевої прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь