A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Інформація про результати діяльності місцевої прокуратури на території Чемеровецького району у першому півріччі 2019 року

Дата: 10.07.2019 11:16
Кількість переглядів: 379

Фото без описуСтаттею 131-1 Конституції України на органи прокуратури покладено виконання трьох функцій, на реалізації яких у минулому році концентрувались зусилля місцевої прокуратури.

У І півріччі 2019 року процесуальними прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти у 52 кримінальних провадженнях стосовно 53 осіб, обвинувачених у вчинені кримінальних правопорушень; 1 клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності на підставі ч. 3 ст. 263 КК України; 1 клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру.

В ході здійснення процесуального керівництва, процесуальними керівниками виявлено 1 випадок укриття від обліку працівниками поліції злочину, скасовано 1 незаконну постанову про закриття кримінального провадження.

Упродовж І півріччя 2019 року місцевою прокуратурою погоджено                6 клопотань слідчих про обрання запобіжних заходів підозрюваним особам. У       3 випадках фігурантам проваджень визначені ті запобіжні заходи, з клопотаннями про обрання яких зверталась місцева прокуратура.

Процесуальним керівником внесено 4 апеляційні скарги на рішення слідчих суддів Чемеровецького районного суду щодо відмови в обранні запобіжних заходів підозрюваним. З них, 2 апеляційні скарги на ухвали слідчих суддів про відмову в обранні запобіжних заходів у виді тримання під вартою задоволено,

Упродовж І півріччя 2019 року місцевою прокуратурою пред’явлено            11 позовних заяв на загальну суму понад 6,5 млн. грн., з яких: 2 – на суму 109 тис. грн. розглянуто та задоволено, ще 9 позовних заяви перебувають у провадженні судів.

Основну частину пред'явлених позовних заяв становлять позови про визнання недійсними наказів Держгеокадастру, скасування запису про державну реєстрацію права власності та повернення земельних ділянок до державної власності.

Так, прокуратурою виявлено факти зловживання конституційним правом на безоплатного отримання земельної ділянки особами, які таке право уже використали. Встановлено, що 8 жителів м. Хмельницького звернулися до Головного управління Держгеокадастру із заявами про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів Сокиринецької сільської ради Чемеровецького району, приховуючи факт попереднього одержання землі в межах норм безоплатної приватизації.

До розгляду вказаних заяв посадовці підійшли формально і задовольнили їх.

З метою попередження незаконної приватизації земель державної власності та захисту інтересів держави прокуратурою вжито заходи представницького характеру.

Незмінним пріоритетом в діяльності правоохоронних органів була і залишається протидія корупції.

Так, упродовж І півріччя 2019 року до Міжрегіонального територіального управління захисту економіки складено направлено матеріали, про можливе вчинення 5 адміністративних правопорушень, передбачених ст. 172-6 КУпАП «Порушення вимог фінансового контролю», за результатами розгляду яких наразі складено 1 адміністративний протокол, який судом розглянуто, на правопорушника накладено штраф у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Окрім цього, місцевою прокуратурою до Чемеровецького районного суду Хмельницької області направлено 9 обвинувальних актів складених відносно колишніх депутатів сільських рад, про вчинення ними кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 КК України – умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції».

Ухвалами Чемеровецького районного суду провадження у 7 кримінальних провадженнях за ст. 366-1 КК України закрито та звільнено винних осіб від кримінальної відповідальності, у зв’язку з дійовим каяттям, враховуючи подання обвинуваченими відповідних декларацій, 2 кримінальних провадження перебувають на розгляді.

 

 

 

Керівник Городоцької

місцевої прокуратури                                                                                    С. Стецюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь