A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Крадіжка - незаконний спосіб збагачення!

Дата: 11.12.2019 12:59
Кількість переглядів: 334

Фото без описуНа початку грудня 2019 року працівниками Чемеровецького ВП Городоцького ВП ГУНП в Хмельницькій області за процесуального керівництва працівників Чемеровецького відділу Городоцької місцевої прокуратури по «гарячих слідах» розкрито тяжке кримінальне правопорушення проти власності.

30.11.2019 близько 16 години до Чемеровецького відділення поліції надійшло повідомлення про крадіжку грошових коштів та золотих виробів із приватного будинку жителя смт Чемерівці.

Завдяки злагодженим діям оперативників Чемеровецького ВП та процесуальних керівників Чемеровецького відділу місцевої прокуратури особу зловмисника встановлено. Ним виявився житель Кам’янець-Подільського району, який неодноразово судимий за вчинення аналогічних злочинів на території України.

В ході досудового розслідування встановлено, що молодик, будучи звільненим з місць позбавлення волі лише в червні поточного року, на шлях виправлення не став і 30.11.2019 близько 13 години перебуваючи в особистих справах в смт Чемерівці вирішив вчинити крадіжку з приватного домоволодіння на одній з вулиць селища. Зрозумівши по обстановці на подвір’ї, що власники господарства тимчасово відсутні, зловмисник зайшов на територію домоволодіння, де із прикладанням фізичної сили, відтиснув металопластикове вікно, через яке проник в житловий будинок потерпілого, звідки викрав 4200 доларів США, 100 Євро, 16 000 гривень, а також ювелірні вироби із золота та срібла. Загальна вартість викраденого становила більше 170 тисяч гривень.

В ході санкціонованого судом обшуку за місцем проживання та в автомобілі зловмисника слідчими виявлено та вилучено викрадені ним ювелірні вироби та грошові кошти в сумі близько 1000 доларів США.

Враховуючи тяжкість кримінального правопорушення, особу підозрюваного, наявність судимостей за вчинення аналогічних злочинів, відсутність постійного місця роботи, проживання без реєстрації на орендованій квартирі, слідчий суддя погодився із доводами сторони обвинувачення про наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, та задовольнив  клопотання  про застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Наразі стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та завершення досудового розслідування.

Нагадуємо, що відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Інформація надана Чемеровецьким відділом

Городоцької місцевої прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь