A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

На Чемеровеччині судитимуть чоловіка за замах на вбивство сусіда

Дата: 18.05.2020 14:32
Кількість переглядів: 353

Фото без описуЗа ефективного процесуального керівництва прокурорів Чемеровецького відділу Городоцької місцевої прокуратури спільно зі слідчими Чемеровецького відділення поліції, в результаті проведення комплексу слідчих (розшукових) дій зібрано достатньо доказів, що підтверджують вчинення мешканцем одного із сіл Чемеровецького району особливо тяжкого кримінального правопорушення проти життя та здоров’я людини.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що в один з вечорів березня 2020 року обвинувачений, перебуваючи в своєму будинку, після спільного розпивання спиртних напоїв із потерпілим, розпочав із ним словесну суперечку. В подальшому, будучи незадоволеним поведінкою товариша, господар будинку став вимагати, щоб той залишив його будинок, однак потерпілий не захотів виконувати вказану вимогу.

Тоді обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, усвідомлюючи значення своїх дій, передбачаючи та бажаючи настання негативних наслідків у вигляді смерті, взявши зі столу кухонний ніж виштовхав гостя у коридор, де умисно наніс три удари в область грудної клітки та правої поперекової ділянки.

За вказаних обставин потерпілому спричинено ряд тілесних ушкоджень, які відповідно до висновку експерта по ступеню тяжкості відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, які небезпечні для життя в момент спричинення (завдання) в клінічному перебігу через різні проміжки часу спричиняють загрозливі для життя явища і котрі без надання медичної допомоги, за звичайним своїм перебігом, закінчуються чи можуть закінчитися смертю.

Однак, зловмисник свій злочинний умисел не довів до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки потерпілому вдалося втекти з будинку горе-товариша та своєчасно звернутися за медичною допомогою в КНП «Чемеровецька районна лікарня».

Враховуючи зібрані докази у своїй сукупності, прокурором складено та направлено для розгляду обвинувальний акт у вчиненні жителем Чемеровецького району кримінального правопорушення, передбаченого            ч. 2 ст. 15, с. 1 ст. 115 КК України, тобто вчиненні закінченого замаху на умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

Нагадуємо, що відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Інформація надана Чемеровецьким відділом

Городоцької місцевої прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь