A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Чемеровецька ОТГ - за приєднання до новоутвореного Кам’янець-Подільського району Хмельницької області!

Дата: 02.07.2020 13:47
Кількість переглядів: 606

Фото без опису

Президенту України

Володимиру ЗЕЛЕНСЬКОМУ

 

Голові Верховної Ради України

Дмитру РАЗУМКОВУ

 

Прем’єр-міністру України

Денису ШМИГАЛЮ

 

Міністру розвитку громад та територій України

Олексію ЧЕРНИШОВУ

 

Голові Хмельницької обласної адміністрації 

Дмитру ГАБІНЕТУ

 

Голові Хмельницької обласної ради

Михайлу ЗАГОРОДНОМУ

 

Депутатський корпус, виконавчий комітет Чемеровецької селищної ради, усі мешканці громади  глибоко занепокоєні оприлюдненим 01 липня 2020 року рішенням  Комітету Верховної ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування щодо визначення меж п’яти районів Хмельницької області,  за яким Чемеровецька об’єднана територіальна громада входитиме  до складу новоутвореного Дунаєвецького району. При цьому вважаємо за необхідне підкреслити, що за пропозицією Хмельницької обласної адміністрації, Кабінету Міністрів України в усіх попередніх проєктах нового адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня  Чемеровецька громада була віднесена до Кам’янець-Подільського району.

      Принагідно  відзначаємо, що Чемеровеччина в числі перших активно підтримала процеси децентралізації в Україні.  Впродовж чотирьох років активно докладає усіх зусиль та успішно втілює в життя концепцію реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади місцевого рівня. Ключовим моментом цієї реформи був базовий принцип демократії – активна участь громадян, добровільний характер об’єднання. Зрештою,  за багаторічну історію нашої держави думка людей стала вагомою при прийнятті ключових державної ваги рішень. Тому твердо віримо у те, що це звернення жителів 34 населених пунктів Чемеровецької громади, котрі сьогодні активно збирають підписи на його підтримку,  буде почуте, взяте до уваги та послужить аргументом для прийняття вірного рішення.  Зауважимо також, що на офіційному сайті Кабінету Міністрів України, демонструючи свою громадянську позицію, ми створили електронну петицію «За приєднання Чемеровецької об’єднаної територіальної громади до новоутвореного Кам’янець- Подільського району Хмельницької області».

   Наш край зазнавав реформувань на різних етапах історії. Ми готові до викликів сьогодення. Але наполегливо підкреслюємо, що історично та територіально максимально наближені до Кам’янець-Подільського району. Усі концептуальні моменти - географічні особливості, трудові, міграційні та побутові чинники -  і були покладені розробниками в основу базового проєкту. Сьогодні мешканці Чемеровецької об’єднаної територіальної громади мають можливість отримати доступні та якісні медичні послуги в місті Кам’янець-Подільському, досконало функціонує система транспортного сполучення, чисельна кількість мешканців громади працює у місті, випускники закладів освіти  навчаються у вузах Кам’янця-Подільського. Усі ці чинники слугували тому, що мешканці Чемеровецької об’єднаної територіальної громади з початку напрацювання пропозицій підтримують приєднання нашої території до Кам’янець-Подільського району. Тому найголовніший аргумент - сьогоднішнє формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня   повинно бути прийнятне мешканцями території та покликане покращити життя  пересічного громадянина.

З огляду на вище викладене, керуючись конституційним принципом, за яким місцеве самоврядування – це  насамперед право територіальної громади, а також задля запобігання соціально- політичній напрузі звертаємося до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку громад та територій України, голови Хмельницької обласної адміністрації  та голови Хмельницької обласної ради з проханням, в межах своїх повноважень, вжити необхідних заходів та покласти в основу прийняття остаточного рішення проєкт щодо віднесення Чемеровецької ОТГ до новоутвореного Кам’янець – Подільського району.

Твердо віримо у те, що думка нашої громади буде врахована.  А демократичні засади реформування нашої держави і надалі будуть ефективно втілюватися в життя та вже в недалекому майбутньому стануть позитивно відчутними для наших громадян.

 

Слава Україні!

 

Рішення сорок шостої позачергової сесії VII скликання Чемеровецької селищної ради від 02.07.2020 року №1-46/2020 "Про розгляд звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Міністра розвитку громад та територій України, голови Хмельницької обласної адміністрації  та голови Хмельницької обласної ради «За приєднання Чемеровецької об’єднаної територіальної громади до новоутвореного Кам’янець-Подільського району Хмельницької області»" додається.

 

Додаток на 1 аркуші в одному примірнику.

 

З повагою,

селищний  голова                                                                  Олександр СОБАНЬ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь