A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Якщо ви несумлінний роботодавець- чекайте на перевірку Держпраці

Дата: 08.09.2020 16:49
Кількість переглядів: 445

Фото без описуЗ 1 вересня 2020 року стартувала масштабна інспекційна кампанія з виявлення неоформлених працівників. На виконання окремого доручення т.в.о. Голови Держпраці України Віталія Сажієнка з метою забезпечення ефективного контролю за оформленням трудових відносин в триває активна інформаційно-роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання.

Першочергово інспектуватимуть роботодавців, які мають високі ризики використання найманої праці без укладення трудових договорів. Виявлення таких працедавців здійснюється шляхом аналізу інформації, наявної у різних органів державної влади та місцевого самоврядування. Фінансові ризики та наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства. Розмір штрафу за використання праці одного незадекларованого працівника може скласти 141 тис. грн. Зверніть увагу, що замість сплати штрафу за 1 неоформленого працівника роботодавець може сплачувати ЄСВ цілий рік за 11 працівників із розрахунку мінімальної заробітної плати або ж за 4 працівників із розрахунку середньої заробітної плати по Україні.

Чемеровецька селищна рада закликає роботодавців бути свідомими й укладати з працівниками трудові договори. Нагадаємо, що у разі звернення працівника про порушення стосовно нього законодавства про працю, а також звернення фізичної особи, стосовно якої порушено правила оформлення трудових відносин перевірки не уникнути.

Звертаємо увагу роботодавців на неприпустимість допуску до роботи неоформлених працівників. Незадекларована праця створює недобросовісну конкуренцію, наносить шкоду суспільству, державі та працівнику. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь