A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Безпека - головний принцип, якого обов'язково необхідно дотримуватися при дорожньому русі

Дата: 26.01.2021 16:47
Кількість переглядів: 195

Дотримання даного принципу обов'язкове не лише для водіїв автотранспортних засобів, але і для усіх учасників дорожнього руху. Згідно з офіційною статистикою наїзд  на пішохода - найбільш поширений вид дорожньо-транспортних пригод (далі - ДТП). Переважно ДТП за участю пішоходів відбувається в темний час доби. Саме тому встановлено норми щодо о носіння світловідбиваючих елементів з метою привернення уваги.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 р.№1105 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001р. № 1306» визначено, що у темний час доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи мають використовувати світлоповертальні елементи або бути в одязі, який має такі елементи. Якщо у людини в одязі є світлоповертаючий елемент, то   можливість   аварії  зменшується   у   6-8 разів. За несприятливих погодніх умов у такому одязі, людину буде помітно на відстані 130-150 метрів, в той час, як людину у темному одязі помітно лише на 25-50 метрів. Крім цього запроваджується відповідальність водіїв та пасажирів за порушення ними правил користування спеціальними жилетами із світлоповертальними елементами.

Міжнародний благодійний фонд «Допомога постраждалим внаслідок дорожньо-транспортаих пригод» (далі - Фонд) опікується питаннями безпеки дорожнього руху, бере участь в реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року, Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2023 року та проводить освітню і профілактичну діяльність у сфері безпеки на транспорті.

З січня 2018 року Фондом спільно з Міністерством освіта і науки України та Міністерством інформаційної політики України започатковано проєкт «Безпечна країна» (далі - проект), який покликаний змінити Україну на краще, зробити її більш комфортною, привабливою та безпечною. До реалізації проєкту вже приєдналися профільні міністерства, Моторне (транспортне) страхове бюро України, Національна поліція України, Управління ювенальної превенції та Державна служба України з безпеки на транспорті.

 

Інформуємо усіх про важливість носіння світловідбиваючих елементів в темний час доби та можливість придбання таких високоякісних елементів.

Для придбання продукції з світловідбиваючими елементами та заключення договорів можна звертатися за тел.: 044-466-29-28; 067-466-29-28 або на ел.пошту: іпfo@bdr.in.ua. Додаткова інформація на сайті: bdr.in.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь