A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Відбувся Чемпіонат області зі спортивного туризму серед юнаків

Дата: 25.05.2021 17:01
Кількість переглядів: 1244

Фото без описуЗ 19 по 24 травня поблизу села Черче, що на Чемеровеччині, відбувся найбільш масовий обласний туристсько-спортивний захід року – Чемпіонат області зі спортивного туризму серед юнаків.

Цьогоріч учасники Чемпіонату випробовували свої сили в Кубках з видів туризму – Кубку області з пішохідного туризму на дистанціях ІІІ та ІІ класів та Кубку області з велосипедного туризму.

У Кубку області з пішохідного туризму взяли участь 11 команд, з них – 7 на дистанціях ІІ класу та 4 – на дистанціях ІІІ класу, у Кубку області з велосипедного туризму – 8 команд. Всього 132 учасники.

У змаганнях з пішохідного туризму учасники мали змогу спробувати свої сили на дистанціях «Командна смуга перешкод» та «Крос-похід» різних рівнів складності.

На дистанції «Командна смуга перешкод» ІІІ класу перший результат з найкращим часом та найменшими штрафами показала команда з м. Хмельницького (тренер Юрій ГАБАЙ), вона стала переможцем у цьому виді. Друге місце посіла команда вихованців дитячо-юнацького центру туризму та екологічної роботи м. Славути (тренер Олександр ЛУК’ЯНЧУК), третє – команда Хмельницького ОЦТКУМ (тренер Володимир ЯВОРСЬКИЙ). Ці команди показали аналогічні результати і на дистанції ІІІ класу «Крос-похід».

Отже, у загальному підсумку п’єдестал теж був незмінним: чемпіоном області стала команда міста Хмельницького, яка і буде представляти нашу область на Всеукраїнських змаганнях. Команда Славутської територіальної громади отримали “срібло”, команда Хмельницького ОЦТКУМ – “бронзу”.

Запеклою була боротьба і на дистанціях ІІ класу Кубка області з пішохідного туризму. І тут призові місця на двох дистанціях розіграли між собою три команди. У «Командній смузі перешкод» І місце виборола команда “Меридіан” Судилківської ТГ (тренер Валентина НИЖНЯ), ІІ місце – у команди Полонської ОТГ (тренер Владислав РИБАЧОК), ІІІ місце посіла команда Чемеровецької ОТГ (тренер Володимир ГЕРИЧ).

У «Крос-похіді» лідер залишився той самий – І місце за “Меридіаном” Судилківської ТГ, а призери за друге та третє місця помінялися, другий результат показала команда –  Чемеровецької ОТГ, а ІІІ місце посіли юні туристи Полонської ОТГ, що у підсумку дало перевагу команді чемеровчан у загальному заліку.

Таким чином, у Кубку області з пішохідного туризму на дистанціях ІІ класу чемпіоном області стала команда “Меридіан” Судилківської територіальної громади, ІІ місце посіла команда Чемеровецької об’єднаної територіальної громади, третє – команда Полонської ОТГ.

За програмою Кубку області з велосипедного туризму команди змагалися на дистанціях ІІ класу: – “Велокрос”, “Тріал” та “Фігурне водіння велосипеду”. В останній день Чемпіонату для бажаючих була проведена тренувальна дистанція довжиною 10 км – «Велоралі».

У кожній із трьох велодистанцій визначався командний та особистий залік учасників серед юнаків та дівчат. На дистанції “Фігурне водіння велосипеду” у командному заліку перше місце посіла команда Судилківської ТГ (тренер Антон ШИМАНЮК), другою стала Полонська ОТГ (тренер Олександр ЦІШЕВСЬКИЙ), третьою – команда ВПК “Житниця-Поділля” (тренер Борис АНДРІЙЧУК). На дистанції “Велокрос” перемогла команда Волочиської міської ради (тренер Володимир БАСИСТЮК), друге місце посіла команда Хмельницького ОЦТКУМ (тренер Олег ЯВОРСЬКИЙ), третє – команда Полонської ОТГ. На дистанції “Тріал” перше місце було за командою Хмельницького ОЦТКУМ, друге – за командою з Судилківської ТГ, третій результат у команди Чемеровецької ОТГ (тренер Володимир ГЕРИЧ).

У загальному заліку Кубку області з велосипедного туризму чемпіонами області стали велосипедисти з команди Судилківської ТГ, друге місце у команди Хмельницького ОЦТКУМ, третє – у команди Полонська ОТГ.

В рамках Чемпіонату області проводився також конкурс туристського побуту. Суддівська бригада перевіряла побут, оцінюючи планування, постановку наметів, чистоту, порядок та екологічний стан табору, зберігання продуктів і посуду. У цьому конкурсі 1 місце посіла команда – з Чемеровецької ОТГ, друге та третє місця розділили команди Судилківської ТГ та Хмельницького ОЦТКУМ.

Учасники – переможці та призери на дистанціях Кубків – були нагороджені грамотами Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та медалями.

Команди-переможці і призери у загальному підсумку Кубків та їх тренери були нагороджені дипломами Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації. Командам-призерам були вручені спортивні Кубки, а командам, що стали переможцями у Кубках – призи від Хмельницького ОЦТКУМ.

Всі дні змагань супроводжувалися хорошою сонячною погодою, що дало змогу учасникам не лише показати максимум своєї технічної майстерності на дистанціях, але й набратись досвіду та сил, а ще покращити своє здоров’я за рахунок проведеного на природі часу.

За інформацією ХОЦТКУМ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь