A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

«Просто діти?»

Дата: 17.06.2021 14:09
Кількість переглядів: 367

Фото без описуТема онлайн-засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві», яке відбулося в рамках адвокаційної Кампанії по збереженню довкілля – на підтримку реформи сфери довкілля за сприяння та підтримки ГО «Докудейз» на платформі Zoom.

      У рамках реалізації спільного проєкту «Бережи довкілля – сортуй сміття» Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека та ГО «Активні громадяни Чемеровеччини» мешканці Чемеровецької територіальної громади переглянули документальну стрічку Ґабріель повідомляє з Чемпіонату світу (режисер Ельс ван Дріль) з колекції «DOCU/CLUBDocudays UA».

      Під час заходу присутні обговорили питання порушення прав людини і дитини на догоду масштабному будівництву, пов’язаному з футбольним матчем; зростання злочинності та її попередження, підвищення рівня вживання підлітками наркотиків; екологічні проблеми та проблеми, пов’язані з переселенням людей під час підготовки до Чемпіонату.

       Учасники звернули увагу на життя людей в бідних бразильських кварталах та їх доступ до соціальних благ. Відповідали на питання: чому фільм називається саме так?; чи може Ґабріель стати хорошим журналістом?; чи можуть герої-одинаки, такі як Ґабріель та Вестлі, змінити ситуацію в цілому та що чекає бразильську молодь в майбутньому? Присутні провели паралелі реалізованих соціальних проєктів для дітей у селищі Чемерівці та далекій Бразилії та обговорили активну соціальну позицію дітей в проєктах. Міркували про те, як складуться долі Ґабріеля, Вестлі та інших дітей одного з кварталів Форталези.

      Експертами обговорень були: Андрій Когунь – старший інспектор з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України; Руслана Матущак – заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області; Орися Підвальна – заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Оксана Кізаєва – регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь