A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Ліквідовуємо наслідки буревію разом

Дата: 09.08.2021 17:02
Кількість переглядів: 329

Фото без описуСильний проливний дощ та штормовий вітер, що вирували  5 серпня на території  Чемеровецької громади завдали чимало шкоди.  Внаслідок стихії повалені дерева, опори зовнішнього освітлення, зафіксовані десятки обривів і пошкоджень повітряних кабельних ліній. За вихідні відновлено електропостачання практично в усіх населених пунктах. Сьогодні вранці ще досі  без електрики залишалися лише населені пункти в Слобідко – Смотрицькому, Чорнянському, Більському та Зарічанському старостатах. До відновлення електропостачання залучено усіх працівників РЕМ, а також  бригади сусідніх громад.

Пошкоджено 259 житлових будинків приватної власності, зокрема 93 будинки в селі Біла, 64 - в  с. Степанівка, 40 - в с. Чорна, 35 - в с. Драганівка, 15 - в с. Зарічанка, 10 - в с. Почапинці та 2 будинки - в с. Жердя. Потребують ремонту покрівлі (заміна шиферу) Чорнянська школа (100 шт.), Більська школа (40 шт.), Почапинецька школа (15 шт.), Зарічанська  школа (1шт.). Порахували шкоду і в  закладах культури, 30 листів шиферу необхідно замінити на будинку культури села Жердя,  Слобідко –Смотрицького СБК -12шт., с. Чорнянського СБК -8 шт.,  Степанівського СБК– 6 та  Зарічанського СБК -2 шт.  Проводяться ремонти покрівель помешкань одиноких та одинокопроживаючих жителів громади.

 Селищний голова Олександр Собань під особистим контролем впродовж останніх днів тримає стан вирішення проблемних питань. Організаційна відповідальність у проведенні заходів на території кожного села лягла на плечі старостів. Слід зазначити, що до усунення наслідків негоди активно долучаються місцеві мешканці.

У роботах з ліквідації було задіяно працівників комунального підприємства «Комунсервіс», Не залишились осторонь керівники сільськогосподарських підприємств та Солодового заводу ПрАТ «Оболонь», які надавали техніку для ліквідації наслідків буревію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь