A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Відшкодування частини витрат за доїльні апарати та техніку

Дата: 18.08.2021 16:31
Кількість переглядів: 284

Під головуванням директора Департаменту розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин ОДА Олега Омелянюка відбулося засідання обласної конкурсної комісії з питань надання часткової компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання (включаючи приватний сектор).

Члени комісії розглянули заявки фізичних осіб на часткову компенсацію вартості доїльних апаратів згідно Порядку використання коштів обласного бюджету за напрямом «Часткова компенсація придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання». Виплата часткового відшкодування витрат на закупівлю установки, здійснюється власникам ОСГ на безповоротній основі в межах фактичних витрат за закуплену фізичною особою в поточному році для власного користування установку індивідуального доїння, за умови утримання у своєму господарстві 2 і більше голів, ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку корів в розмірі до 70 % вартості придбаного обладнання.

Загалом мешканці області подали на розгляд 115 пакетів документів на часткове відшкодування вартості доїльних апаратів на загальну суму 952 486 грн.

Розглянувши усі заявки, комісія погодила часткове відшкодування витрат, в розмірі 70% вартості, закуплених доїльних апаратів 115 фізичним особам. Загальна сума відшкодування становить 666 740 грн.

Також члени комісії розглянули чотири заявки сімейних фермерських господарств на часткову компенсацію вартості трактора Беларусь-82.1, дискової борони ТАРУС 2,4 Н-0,1, плуга навісного обертового 3-х корпусного, прес-підбирача соломи «John Deere 342» та розкидача мінеральних добрив навісного «РН-1», прес-підбирача соломи «Vicon 554» та гноєтранспортера ТСН .2Б, згідно Порядку використання коштів обласного бюджету за напрямом «Часткова компенсація придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання».

Відповідно до нормативних документів, фізичні особи-підприємці, які використовують сільськогосподарські угіддя площею до 20 га, сімейні фермерські господарства на безповоротній основі можуть отримати виплату часткового відшкодування витрат на технологічне обладнання для виробничого процесу, трактори (до 90 к. с.), причіпну та навісну сільськогосподарську техніку та/або обладнання у розмірі до 50 % вартості придбаного обладнання, закупленого у поточному році для власного користування.

Слід зауважити, що фізична особа-підприємець, сімейне фермерське господарство має право отримати відшкодування вартості техніки та обладнання на суму не більше 150 тис. грн. на один суб’єкт господарювання в рік.

Загалом фермерські господарства подали документи на часткове відшкодування вартості техніки та обладнання на загальну суму 1 142 430 грн. Потреба в компенсації становить 461 215 гривень. За результатами розгляду комісія вирішила погодити часткове відшкодування витрат закупленої техніки та обладнання сімейним фермерським господарствам в розмірі 461 215 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь