A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

До старту у новий навчальний рік готові

Дата: 31.08.2021 17:10
Кількість переглядів: 335

ЗФото без опису травня по серпень 2021 року  відділом освіти, молоді та спорту спільно із керівниками закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти проведено комплекс заходів щодо належної організації освітнього процесу у 2021-2022 навчальному році.

Цьогоріч навчальний рік розпочнеться у 26 закладах дошкільної освіти із загальною кількістю 576 вихованців.  Мережа закладів загальної середньої освіти нараховує 19 шкіл: з яких З - початкових, 5 - ІІ ступенів та 11 - І-ІП ступенів (в тому числі один опорний заклад).   в яких буде навчатися 2240 учнів.  До перших класів прийде 182 учні, в 10-х класах буде навчатися 116 школярів, у 11-х - 126, 

2021-2022 н.р. є четвертим роком реформи освіти та впровадження нового державного стандарту згідно концепції Нова українська школа. Задля цього вже багато зроблено, зокрема, у новий освітній простір в 2021 році проінвестовано для початкової школи   1040,910 тис. грн. Усі першокласники сядуть за нові парти в кабінетах, де все облаштовано згідно  сучасних вимог: навчальний осередок, зона відпочинку та ігрова. Варто відмітити, що вчителі-класоводи разом із батьками гарно разом попрацювали, підготувавши кожен   клас до зустрічі із першокласниками. Учні базової та старшої школи також будуть навчатися в не менш привабливих  умовах, де спільними зусиллями проведено ремонти усіх приміщень.

Важливим поряд з освітнім процесом є здоров'я дитини, а саме безпека та організація харчування. Сьогодні однозначно можна стверджувати, що поступово змінюють своє обличчя шкільні їдальні та харчоблоки дитячих садочків.

На виконання  рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину всі школи і садочки забезпечені безконтактними термометрами, антисептиком для обробки рук та таблетованим деззасобом для обробки поверхонь.

Вимогою часу є забезпечення рівних можливостей у здобутті повної загальної середньої освіти. Завдяки придбанню нових шкільних автобусів (шість за три роки функціонування громади) зручнішим став підвіз школярів. Всього автопарк нараховує шістнадцять шкільних автобусів, які забезпечуватимуть підвіз 645 школярів та 19 педагогічних працівників.

Незабаром стартує опалювальний сезон, до його початку проведено моніторинг залишків твердого палива по закладах освіти. Підписано договір на завіз 663 м.куб. дров паливних та 267 т. щепи. Для повного забезпечення тривають тендерні процедури на закупівлю кам'яного вугілля та брикетів торф'яних..

Всього для проведення основних заходів щодо підготовки до нового навчального року з місцевого бюджету використано 443,760 тис.грн. та залучено   222,835 тис.грн. спонсорських коштів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь