A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Вкотре про коронавірус

Дата: 05.10.2021 14:41
Кількість переглядів: 253

Чемеровецьке відділення Кам"янець-Подільського районного відділу ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”  повідомляє:                                         

           Шановні громадяни!  На жаль, коронавірусна інфекція нас на полишає. За останній місяць захворюваність збільшилась як в Україні, так і в нашій Хмельницькій області та на території бувшого Чемеровецького району в 4-5 разів. Щоденно в країні вже до 8 тисяч випадків. На Чемеровеччині  з початку року зареєстровано  1381 випадків, з них 222 випадки у вересні, в той час, як за весь 2020 рік було 711 випадків. Різко збільшилась  захворюваність серед дітей — якщо  в 2020 році захворіло 17 дітей, то в цьому році вже 109 дітей, в тому числі понад 30 дітей у вересні. У 2020 році медиків захворіло 65 осіб, а за поточний рік вже 69 осіб.  У 2020 році померло 24 людини,то у 2021 році  померло 37 осіб, з них у вересні 6 смертей.

           Що може зупинити цю інфекцію? Повірте — тільки вакцинація! На превеликий жаль стає соромно за  відношення населення до вакцинації. Всі ж дуже добре  знають з засобів масової інформації,що в європейських країнах щеплено від COVID-19 більше 70 % дорослого населення, починають ревакцинувати третьою дозою вакцини, щеплюють дітей з 12 до 18 років. А у нас в районі при наявності  декількох назв вакцин щеплено з 32 492 осіб дорослого населення двома дозами лише 3621 особа, що становить 11,1 %, однією дозою — 4711 осіб, що склало 14,5%.  З такими темпами вакцинації ми  в нашому краї з пандемією  не впораємось ще довго.

           Цифри показують, що серед  1381 осіб  хворих щепленими були   всього 19 осіб. У них хвороба протікала в легкій формі і вони швидко одужали, смертельних випадків не було.

Зараз проходить епідемія саме серед не щеплених.

        Тому ще раз наголошую, що вакцинація — це єдиний ефективний спосіб подолання пандемії COVID-19. Іншого шляху не існує.

          Стратегічна мета, яку ставить Міністерство охорони здоров’я, – сформувати в українців колективний імунітет до смертельно небезпечної хвороби. А з цією метою потрібно, аби щонайменше 70% дорослого населення імунізувалися.

Сьогодні як в Україні, так і у світі існує недовіра до вакцин проти COVID-19. Це попри те, що в історії сучасної медицини та фармацевтичних розробок ще не було настільки прискіпливої  уваги до окремого лікарського препарату, як до цих вакцин.

               Одна з причин такої недовіри – поширення неправдивої інформації щодо вакцинації.

Пам’ятайте, що правдиву й вичерпну інформацію про вакцини можуть надати тільки медики. Не довіряйте неперевіреним джерелам, дотримуйтеся інформаційної гігієни. І знайте, що вакцинація – це важливий крок до збереження здоров’я і життя!

Згідно рішення уряду через збільшення захворюваності на коронавірусну інфекцію серед населення з 23 вересня 2021 року на всій території України встановлено “жовтий” рівень епідемічної безпеки.

            Школи працюватимуть за умови, якщо не менше 80% працівників мають хоча б одне щеплення. Там, де рівень вакцинації працівників нижчий 80%, заклади освіти перейдуть на онлайн-навчання. Згідно змін до вимог дозволено працювати закладам дошкільної освіти та навчатися дітям 1-4 класів у школах.

       Слід відзначити, що з розумінням, за що їм великі спасибі, віднеслись до вакцинації працівники навчальних закладів Чемеровеччини, яких щепилось більше 80 %.Тому всі навчальні заклади працюють в звичному режимі.

           Хочеться вірити, що і батьки учнів  та інші громадяни візьмуть приклад з освітян і також щепляться від  коронавірусної інфекції  і чим раніше, тим краще. Вакцини на пунктах щеплення є в достатній кількості. Сімейні лікарі Вас всіх чекають.

              Будьте здорові!

З повагою

завідуючий Чемеровецьким відділенням

Кам"янець-Подільського районного відділу

ДУ “Хмельницький ОЦКПХ МОЗ України”                                В.Мазур


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь