Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Створюємо підрозділи добровільної пожежної охорони

Дата: 02.02.2022 16:17
Кількість переглядів: 401

Фото без описуНа минулому засіданні  селищної ради депутати одноголосно підтримали рішення про затвердження Положення про підрозділи добровільної пожежної охорони на території  громади.

 Основними завданнями та функціями добровільної пожежної охорони є забезпечення пожежної безпеки, запобігання виникненню пожеж та випадків загибелі і травмування людей на них, гасіння пожеж, рятування людей, а також надання допомоги у ліквідації наслідків інших надзвичайних ситуацій. Крім того на підрозділи покладені завдання щодо проведення заходів із запобігання виникненню пожеж, контролю дотримання вимог пожежної безпеки в населених пунктах, здійснення гасіння пожеж, проведення евакуації людей та матеріальних цінностей, заходів з мінімізації або ліквідації наслідків пожеж, зокрема разом з підрозділами Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту та відомчої місцевої пожежної охорони, тощо.

                Членом добровільної пожежної команди на добровільних засадах може бути особа, яка досягла 21-річного віку і здатна за своїми здібностями та станом здоров’я виконувати покладені на неї обов'язки, мати спеціальні знання в обсязі, необхідному для виконання покладених обов'язків у складі команд, відвідувати заняття згідно з розкладом. Знати розміщення джерел протипожежного водопостачання в населених пунктах, систем автоматичної пожежної сигналізації та пожежогасіння, первинних засобів пожежогасіння та інших технічних засобів, правила застосування та вміти використовувати їх при гасінні пожеж та  способи оповіщення населення про пожежу. Проводити агітаційно-роз'яснювальну роботу з метою недопущення виникнення пожеж та загибелі людей на них, дотримуватися вимог законодавства, дисципліни, охорони праці.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь