A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Держпродспоживслужба повідомляє!

Дата: 27.05.2022 09:04
Кількість переглядів: 254

Відповідно до  листів  Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів:

-   про доведення до споживачів та  операторів ринку,  що займаються первинним виробництвом меду та бджоло продуктів, а також суб’єктів господарювання,  які здійснюють обіг кормів для бджіл про отримання інформаційного повідомлення системи швидкого оповіщення RASFF  від 11 березня 2022 року №2022.1439 стосовно виявлення фуразолідону (AOZ) у кормах для бджіл «Антивир», що експортувалися з росії (постачальник: ЗАТ «Агробіопром», Полтевське шосе, володіння 4, м. Балашиха, Московська обл., 143980, онлайн -продавець (E-trade): Uley.in).

       Відповідно до  статті 9  Закону України «Про безпечність та гігієну кормів», оператори ринку під час провадження своєї діяльності зобов’язані вилучати та/або відкликати корми у випадках, встановлених законом якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що корми, які він ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам законодавства про корми, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих кормів з обігу та не пізніше двох робочих днів після виявлення невідповідності письмово інформує компетентний орган про таку невідповідність та вжиті ним заходи для запобігання виникненню ризиків для тварин. Якщо такі корми могли потрапити до інших операторів ринку та/або кінцевого користувача, оператор ринку інформує інших операторів ринку та/або кінцевих користувачів про причини їх вилучення, а у разі необхідності відкликає корми, якщо застосування інших заходів є недостатнім для досягнення прийнятного рівня захисту здоров’я тварин.

 -   інформуємо операторів ринку, які здійснюють обіг напівфабрикатів для харчової промисловості та/або займаються виробництвом з їх використанням, щодо повідомлення  системи швидкого оповіщення RASFF від 17 березня 2022 року № 2022.1425-fup 8  стосовно виявлення оксиду етилену (ЕТО) у напівфабрикатах для харчової промисловості, що експортувалися з Італії (виробник: Granulati Italia SPA, Italy; постачальник: Idealfoods SpA, Italy) до України (отримувач: ТОВ «ВІНО ДІВІНО», просп. Олександра Поля 10/12, м. Дніпро, 49101; отримувач: фізична особа Олена Войновська, вул. Леонтовича, 6 А, м. Київ, 02000; отримувач: фізична особа Канигіна Алла Василівна, вул. Новопольова, 106 А, кв. 40, м. Київ, 02000).

Відповідно до отриманих результатів протоколу випробувань № ТО 2200760.003 від 08.02.2022 р. перевищення оксиду етилену  (ЕТО) виявлено в напівфабрикаті «борошно рожкового дерева». Даний напівфабрикат може використовуватись як загущувач при виробництві соусів, коктейлів, йогуртів або соків. Завдяки насиченому коричневому кольору та солодкому смаку також може входити як інгредієнт до  складу борошняних кондитерських та хлібобулочних виробів.

Відповідно до частини 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що харчові продукти, які він ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформує про виявлену невідповідність компетентний орган. Якщо такі харчові продукти могли потенційно потрапити до споживача, оператор ринку інформує споживачів про причини їх вилучення та у разі потреби відкликає харчові продукти, якщо застосування інших заходів є недостатнім для досягнення прийнятного рівня захисту здоров’я споживачів.

                 Така продукція є небезпечною   для    споживання    людиною,    тому  Чемеровецьке  управління  ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області  просить  споживачів та операторів ринку, що займаються обігом харчових продуктів  даного    походження        при    її виявленні    не  споживати,   не використовувати  у виробництві  та   негайно повідомляти  Чемеровецьке управління ДПСС: тел./факс.  9-28-62,   вул. Пушкіна, 19, смт. Чемерівці, Чемеровецький район,  Хмельницька область,  31600, ЄДРПОУ 40358308 Email: chem@consumerhm.gov.ua.

 

Т.в.о.начальника  Чемеровецького  управління

ГУ ДПСС в Хмельницькій області                                Анатолій КАНЬОВСЬКИЙ 

 

Василь Поплавський

Ніна Мельник

тел.: 9-28-62


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь