Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Опалювальний сезон 2024 - 2025 років

Дата: 18.10.2024 12:21
Кількість переглядів: 51

Фото без описуЗгідно розпорядження Чемеровецького селищного голови від 07.10.2024 року № 159/2024-р з 15.10.2024 року розпочато опалювальний сезон в закладах дошкільної освіти, охорони здоров’я та в приміщеннях житлового фонду, а з 01.11.2024 року розпочнеться опалення в закладах загальної середньої освіти та бюджетних організаціях.

Протягом літнього періоду були проведені активні заходи з підвищення готовності медичних, освітніх закладів, закладів культури та інших соціальних об'єктів до початку опалювального сезону. Основна мета цих заходів полягала в забезпеченні безперебійного теплопостачання, електроживлення та створенні комфортних умов для населення під час зимових місяців.

Основні зусилля Чемеровецької громади зосереджені на ремонті та модернізації систем опалення, встановленні резервних джерел електроживлення, а також підготовці об'єктів до можливих відключень електроенергії. Особливу увагу приділено переходу котелень на тверде паливо, завдяки чому громада майже повністю відмовилася від газового опалення, що підвищує її автономність та незалежність. Наразі, усі об’єкти повністю забезпечені паливом, електрогенераторами та блоками безперебійного живлення. Створено стратегічний запас пального для генераторів з розрахунку на кілька діб роботи у разі блекауту.

Для забезпечення успішного початку опалювального сезону у закладах освіти було вжито заходів щодо приведення інженерно-технічних комунікацій у відповідність до чинних стандартів. Проведено косметичні ремонти в основних приміщеннях та котельнях усіх навчальних та дошкільних закладів. Всього підготовлено 26 котелень для використання твердого палива: 13 у загальноосвітніх школах, 13 у дитячих садках. Один дошкільний заклад (Зарічанський) використовує пічне опалення. Чемеровецький ясла-садок №1 «Дзвіночок» опалюється модульною котельнею відповідно до укладеного договору з ПП «Екогеологія».

На опалення закладів закуплено 2460 м³ деревини, враховуючи залишки. У всіх котельнях наявні електрогенератори та запаси пального для автономної роботи.

У межах підготовки КНП «Чемеровецька багатопрофільна лікарня» до опалювального сезону приведено у відповідність інженерно-технічні комунікації підприємства, зокрема, систему теплопостачання. Заготовлено 1347,5 м³ дров, що становить 100% від потреби. Для безперебійної роботи закладу передбачено електроживлення від резервних ліній. На випадок блекауту наявні 10 електрогенераторів різної потужності від 3 до 220 кВт. Створено стратегічний запас пального, що забезпечить не менше 10 діб автономної роботи.

КНП «Чемеровецький центр ПМСД» проведено підготовку до опалювального сезону на 27 об’єктах. Перевірено системи опалення та вентиляції, укладено договори на передпускову підготовку газових установок на 12 об’єктах. Закуплено необхідну кількість дров для закладів, котельні яких працюють на твердому паливі. Для безперебійної роботи котелень і адмінбудівлі у разі відключення електроенергії наявні генератори в кількості 10 шт. потужністю від 3,3 до 16 кВт. Створено резерв пального.

В результаті вжитих заходів усі ключові об'єкти житлово-комунального господарства та соціальної сфери громади практично готові до експлуатації в осінньо-зимовий період 2024-2025 років. Разом з тим, попри високий рівень готовності, буде забезпечено постійний контроль і удосконалення інфраструктури для забезпечення комфортних та безпечних умов для громадян протягом усього опалювального сезону. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь