Смак традицій. Гастроспадщина України
Учора художній керівник Чемеровецього центру культури, дозвілля та мистецтв Вікторія Куца взяла участь у першій Всеукраїнській конференції «Українська гастроспадщина: традиції гостинності та культура приготування страв», яка відбулась в онлайн-форматі на базі платформи Zoom.
Презентувала даний проєкт та ознайомила із структурою гастрономічної карти України директор Українського центру культурних досліджень Ірина Френкель. Про «Кулінарні маршрути Рівненщини» розповів Сергій Гемберг, заступник голови Рівненської ОДА.
Змістовними та пізнавальними були презентації кейсів регіонів України. А саме хочеться відзначити захоплюючий та емоційний виступ зіркового спікера Євгена Клопотенка, кулінарного експерта, дослідника української кухні, співзасновника та бренд-шеф ресторану «100 років тому вперед», автор проєкту CultFood, який презентував українську традиційну страву – борщ.
Дякуємо організаторам за отримані знання та досвід!