A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Вакцинація як захист від COVID-19

Дата: 13.08.2021 14:51
Кількість переглядів: 1556

Фото без описуУкраїна розпочала п’ятий етап вакцинації. Всі охочі можуть вакцинуватись у найближчому пункті щеплення. Щеплення — добровільні й безкоштовні. Вакцинація ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя!

 Усього станом на 13.08.2021 4.4 млн осіб отримали одну дозу вакцини, 2.6 отримали 2 дози. Статистика колишнього Чемеровецького району, який охоплює населення Чемеровецької, Гуківської та Закупненської об’єднаних територіальних громад станом на 13.08.2021 року становить: 2816 осіб, що отримали першу дозу вакцини та 1012 осіб, що отримали 2 дози.

У КНП «Чемеровецький центр ПМСД», станом на 13.08.2021 року наявні наступні вакцини:

- КОМІРНАТІ/Pfizer (інтервал між щепленнями - 21 день);

- AstraZeneca (інтервал між щепленнями - 90 днів);

- CoronaVac (інтервал між щепленнями - 28 днів).

 

Як записатися на вакцинацію? Понад 500 тисяч людей записалися на вакцинацію через додаток Дія та гарячу лінію МОЗ. Але це лише попередній список очікування. Набагато швидший спосіб записатися на вакцинацію — це телефонувати своєму сімейному лікарю.

Вакцинація проти COVID-19 відбувається силами мобільної бригади з імунізації та бригадами пунктів щеплень, які створені на базі:

- Чемеровецької амбулаторій загальної практики сімейної медицини (смт. Чемерівці, вул. Центральна 61г, перший поверх поліклінічного відділення, 17 каб);

- Закупненської АЗПСМ (с. Закупне, вул. Центральна, 9а)

- Зарічанської АЗПСМ (с. Зарічанка, вул. Гусятинське шосе, 1)

- Жердянської (с. Жердя, вул. Баннікова, 1)

- Гуківської АЗПСМ (с. Гуків, вул. Подільська, 31).

Графік вакцинації від COVID-19 на усіх пунктах щеплень КНП «Чемеровецький центр ПМСД», понеділок-п’ятниця з 10:00 до 15:00 год., субота з 9:00 до 14:00 год.

Особливості вакцинації працівників закладів освіти. Однією з важливих новацій, що передбачені Постановою КМУ “Про внесення змін до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, на період до 31 грудня 2021 року”, стають правила роботи навчальних закладів в умовах карантину. В разі виходу регіону з зеленої зони, тобто потрапляння в жовту, помаранчеву чи червону, задля роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу”.

Чи потрібно вакцинуватися після перенесеної хвороби COVID-19? Так. Зважаючи на серйозні ризики для здоров’я і те, що можна повторно заразитися COVID-19, потрібно вакцинуватися, навіть якщо ви перехворіли. Наразі достеменно невідомо, наскільки довго зберігається набутий імунітет. Вакцинація — надійний захист від COVID-19.

Міністерство охорони здоров'я України спільно з партнерами запустили окремий інформаційний портал з питань вакцинації проти COVID-19 - vaccination.covid19.gov.ua, який є офіційним джерелом інформації.

За оцінками ВООЗ, для зупинки передачі вірусу імунітет має виробитися у 65-70% населення, а це означає, що людей потрібно заохочувати до вакцинації. Щеплення мільярдів людей зупинить поширення коронавірусу і створить колективний імунітет. Що швидше ми його отримаємо, то швидше зможемо повернутися до звичного життя.

 Якщо у Вас є запитання, зверніться до свого сімейного лікаря.

«ЗА» чи «ПРОТИ» вакцинації – рішення за Вами. Будьмо відповідальними в цьому виборі. Бережіть себе та своїх рідних.

Міцного здоров’я кожному з НАС!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь