A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Новини

Дата: від до Скинути

Безпека в лісі у літній період

Безпека в лісі у літній період

Щоб запобігти пожежі рекомендуємо такі правила поведінки в лісі: – багаття розпалювати дрібними сухими сосновими і ялиновими гілками, корою, недогарком свічки, трісками тощо; – розводити багаття в лісі тільки в спеціально передбачених для цього місцях; – перед тим як розпалювати багаття, звільніть місце для нього від нагромадження сухої трави або ж обкопайте місце навколо багаття невеликим рівчаком; – під час дощу багаття розводити під накриттям з брезенту або плащ-накидки. У суху погоду навколо багаття прибирати суху траву, мох, хвою, щоб запобігти пожежі; – перед сном багаття гасять і заливають водою. Якщо потрібно зберегти вогонь, то на ніч призначають чергового або засипають багаття попелом; – після відпочинку обов’язково загасіть вогонь, залийте багаття водою, якщо її немає, то розгребіть головешки та подрібніть великі вуглини; – не лягайте відпочивати біля багаття – це небезпечно, ви можете обгоріти або й задихнутися; Категорично забороняється розводити багаття на торфовищі. Забираючись додому, погасіть тліючі головешки, закопайте сміття (целофан, скляний посуд заберіть із собою, адже він не розкладається в ґрунті). Хай на місці вашого відпочинку буде чисто — наступного разу сюди прийдуть інші.  При виявленій пожежі в лісі  телефонуйте – 101 Навесні проблемою стає спалювання сміття. Як правило спалюються наслідки прибирання у вигляді сухої трави, пластику і поліетилену, що надзвичайно шкідливо не лише для нашого здоров'я, але і для довкілля. Дим від спалювання містить найнебезпечніші отрути - оксиди азоту, сірки, феноли, токсичні вуглеводні, канцерогенний діоксин, не кажучи вже про сполуки свинцю, ртуті і інших важких металів. Спалювання одноразового посуду, поліетиленових пляшок, пакетів і іншої пластикової тари нічого окрім шкоди не приносить. Температура вогнища недостатньо висока для повного згорання пластиків. Щільний чорний дим від їх горіння містить канцерогенні речовини - поліароматичні вуглеводні.  Причинами пожежі в лісі можуть стати блискавка або засуха, але основною причиною виникнення пожеж у лісі є необережність людини. Пам’ятайте,що украй небезпечно: –кидатипалаючі сірники, недокурки; –палити суху траву; –розводити вогнища; – залишати в лісі промаслені або просочені іншою горючою речовиною шматки тканини.   Кам’янець-Подільське РУ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

10:59 28.06.2022

Проведено заміну насоса у Свіршківцях

Проведено заміну насоса у Свіршківцях

Сьогодні працівники КП «Комунсервіс» завершили роботи по відновленню водопостачання  до  споживачів, що мешкають на вулицях Українська, Шкільна, І.Мазепи, шляхом заміни насоса, що вийшов з ладу. Таким чином 115 дворів отримали воду. Також проведено заходи з її дезинфеції.

14:50 27.06.2022

Наша посильна допомога воїнам

Наша посильна допомога воїнам

Сьогодні у  медичних закладах області серед пацієнтів є бійці, що одержали поранення чи контузії, проходять курс лікування або реабілітації.  Для підтримки настрою наших захисників в процесі одужання днями до шпиталю   мешканцями Почапинецького старостату передано    готові обіди - пельмені, домашню випічку та  компоти. А також для тих бійців, що на передових рубежах, волонтерами, які їхали на Схід,  передано  72 банки м’ясної консервації, ящик домашнього печива та 15 упаковок води.

15:31 24.06.2022

Триває сезон активної роботи з благоустрою

Триває сезон активної роботи з благоустрою

В усіх селах громади проводяться заходи з обкошування узбіч, прилеглих до установ територій та сільських відпочинкових локацій. А також організовуються інші господарські роботи. Так, у Кугаївцях порядкували   вздовж  центральної дороги. У селах Чорна та Юрківці  косили на місцевих кладовищах. У Летаві за сприяння СВК «Летава» впорядковували сміттєзвалище. Проведено заходи з дезинфекції на водонапірній башті у Зарічанці. Відрадно, що заплановані старостами заходи підримують, активно долучаючись, місцеві мешканці.

14:06 24.06.2022

Заготівля дров для дитсадка

Заготівля дров для дитсадка

Зрозуміло, що цьогорічний опалювальний сезон за усіма прогнозами буде складним. А завдання влади на місцях – обов’язково забезпечити створення комфортних умов для перебування дітей у дошкільних навчальних закладах з дотримання норм температурного режиму. Саме тому жителі села Летава підтримали сьогодні ініціативу старости Володимира Бучківського та попрацювали над  заготівлею дров  для опалення приміщення місцевого дитсадка  «Берізка».

14:02 24.06.2022

Готуємося до зими за планом, враховуючи усі проблеми

Готуємося до зими за планом, враховуючи усі проблеми

Питання підготовки до чергового осінньо-зимового періоду керівництво селищної ради  завжди бере на контроль завчасно. Цьогоріч, в умовах  війни та усіх її наслідків, очікуючи особливо складного опалювального сезону, системний підхід до його активної підготовки у селищній раді розпочали уже з початку літа. Наразі керівники структурних підрозділів по галузях, а старости   у кожному населеному пункті аналізують усі потреби для стабільного його проходження. Як зауважив сьогодні в ході оперативної zoom-наради селищний голова Олександр Собань, «з особливою увагою підходимо до вирішення питань опалення будинків та приміщень,  де оселилися вимушено переміщені з зони активних бойових дій та окупованих територій, а також одиноко проживаючі мешканці наших населених пунктів, сім’ї з дітьми та ті, що опинилися у складних життєвих обставинах.   До вирішення усіх проблемних питань підходимо спільно і злагоджено,  бо це запорука того усі труднощі подолаємо».

13:49 24.06.2022

Ремонт системи водозабезпечення

Ремонт системи водозабезпечення

Працівниками ПП "Кочубіївське" та КП "Комунсервіс" селищної ради змонтоване обладнання для відновлення водопостачання в с.Кочубіїв по вул. Подільська, Незалежності та Затишна. Завершальння робіт сплановано на завтра.

14:40 23.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь