A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Новини

Дата: від до Скинути

Занняття з  артерапії стають улюбленими

Занняття з артерапії стають улюбленими

На базі Більської сільської бібліотеки майстринею Анастасією Каніщук сьогодні проведено чергові заняття з атртерапії.  Їх з радістю відвідують як діти з внутрішньо переміщених сімей, так і юні більчани. Серед різних видів художнього мистецтва діти опановують і малюнок на тканині, зокрема,  на футболках, джинсах, худі тощо, які згодом зможуть носити чи подарувати друзям. Головною метою занять, зі слів організаторки, є творчий розвиток дітей, опанування нових видів мистецтва, розкриття творчих здібностей, розширення кола знайомств та спілкування дітей. Фарби та пензлі Анастасія забезпечує самотужки.

14:35 13.06.2022

Доповнено перелік адмінпослуг

Доповнено перелік адмінпослуг

На останній сесії селищної ради за поданням керівника Центру надання адміністративних послуг Олега Коробчука депутати прийняли рішення щодо поповнення наявного переліку   ще 25 послугами соціального характеру. Також  дозвіл на надання послуг ДРАЦС  надано адміністратору  на віддаленому робочому місці   у Вишнівчику. Наразі загальна кількість послуг, що надається сьогодні у ЦНАПі, становить 273 та охоплює усі запити та потреби споживачів.

14:34 13.06.2022

Волонтерський рух не збавляє темпів

Волонтерський рух не збавляє темпів

       На минулому тижні волонтерами з Чемеровеччини, які вже мають досвід  доставки гуманітарних вантажів у прифронтові зони,  знову за двома маршрутами направлялися автомобілі  та амуніцію для Збройних Сил України. Авто для військових довантажувалися у Кугаївцях та Ямпільчику продовольством тривалого зберігання. З Кочубієва  воїнам- односельцям  направлено «Новою поштою» адресні посилки з продуктами та речами першої необхідності.  Жердянська громада зорганізувалася та відправила м'ясні консерви, сало, шкарпетки та інші найнеобхідніші речі для військових, що лікуються у госпіталі. Для воїнів, що проходять курс лікування,  також пекли пиріжки та заготовляли вареники у Зарічанці.

14:31 13.06.2022

Ліквідовуємо наслідки стихії

Ліквідовуємо наслідки стихії

Злива, що днями пройшла у населених пунктах громади, на окремих вулицях суттєво пошкодила дорожнє полотно. Сьогодні комунальною спецтехнікою розпочато відновлювальні роботи на дорогах по вулицях Чемеровець. Є домовленість про залучення до ремонтних робіт   у населених пунктах техніки місцевих агроформувань.

14:29 13.06.2022

Покрокове відновлення робіт з водозабезпечення

Покрокове відновлення робіт з водозабезпечення

У селі Вікторівка ще минулого року розпочато роботи з прокладання   сільських водомереж. Через обставини сьогодення роботи з водозабезпечення, заплановані на цей рік, досі не відновлювалися. Наразі, сплановано їх продовження. А сьогодні працівниками РЕМу встановлено електроопори для забезпечення живлення до свердловини.

15:22 10.06.2022

Підтримка від Червоного Хреста

Підтримка від Червоного Хреста

Більше 70  мешканців громади, серед них люди похилого віку, інваліди І-ІІ групи та  багатодітні сім'ї отримали допомогу  від Кам»янець-Подільської організації Товариства Червоного хреста. Пакунки, що вмістили набори продуктів харчування та засоби гігієни,  передали потребуючим допомоги працівники відділу з питань соціальної політики, а вручили старости в населених пунктах громади.

15:21 10.06.2022

Випускники в гостях у військових

Випускники в гостях у військових

2022 рік для одинадцятикласників НВК №1 мав стати  особливо хвилюючим та щасливим. І випускники, і батьки, і вчителі традиційно мріяли та планували. Та 24 лютого для кожного українця і дорослого, і юного  змінило пріоритети і цінності.   В той час, коли військові взяли на себе відповідальність боронити країну від ворога уся Чемеровецька громада   організувалася на підтримку наших Збройних Сил. А усі гуманітарні вантажі для військових супроводжувалися листівками-оберегами від дітей. Сьогодні непотрібно додаткових уроків з виховання патріотизму - наші діти беруть ці приклади з життя. Саме такою стала зустріч випускників Чемеровецького НВК №1 з військовослужбовцями однієї з військових частин, з якою у керівництва Чемеровецької громади, вже склалися давні дружні стосунки.   Військові раділи зустрічі з чемерівчанами, подарункам  та вітанням від селищного голови Олександра Собаня, представниці батьківського комітету школи Оксани Чорної, юнаків та юначок, що цьогоріч ступають у самостійне життя. А в знак подяки подарували гостям справжній концерт військового оркестру. Незабутні та хвилюючі враження від цієї зустрічі збережуться для усіх – і юних, і дорослих – назавжди!

15:14 10.06.2022

«Ініціативні громадяни Чемеровеччини»  виграли ще один грант

«Ініціативні громадяни Чемеровеччини» виграли ще один грант

 Громадська організація «Ініціативні громадяни Чемеровеччини» з проєктом мобільна кухня «Вільні творять добро» стала однією з десяти переможців в рамках конкурсу малих грантів «На місцевих ініціативах будується сильна Україна» від Спілки «Громадські ініціативи України». Дані проєкти будуть направлені на вирішення проблем та завдань викликаних війною, локальний контекст та вирішення конкретних проблем та викликів жителів громад та переселенців.  Проєкт «Мобільна кухня «Вільні творять добро» передбачає роботу по виготовлення продуктів тривалого зберігання (м’ясних консервів, консервів з м’ясом та гречкою), які буде передано до військових на передовій. А ще в рамках проєкту активні громадяни Чемеровець спільно з ВПО будуть виготовляли солодкі смаколики та роздавати дітям переселенців. Фінансова підтримка  гранту становить 800 доларів. 

15:13 10.06.2022

Допомога військовим не припиняється

Допомога військовим не припиняється

      В черговий раз жителями Свіршковецького старостинського округу спрямовано вантаж нашим воїнам в зону бойових дій. Це продукти харчування (печиво- 30 кг., тушонка -160  л. , консервація - 126 л., яблука - 75 кг., кава, чай, крупа, картопля), цигарки, засоби гігієни (мило, вологі серветки, крем для рук і т. д.),  рушники, дощовики, засоби від комарів, ліки.

15:09 10.06.2022

На черговому пленарному засіданні селищної ради

На черговому пленарному засіданні селищної ради

            Депутатами розглянуто 40 питань порядку денного. Серед найактуальніших – про тимчасове делегування повноважень у сфері містобудування та архітектури, про встановлення пільг зі сплати орендної плати, про впорядкування назв вулиць та затвердження актуального переліку вулиць та провулків у населених пунктах громади, про перейменування навчальних закладів. А також ряд питань господарського характеру. 

15:05 10.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь