Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Новини

Дата: від до Скинути

Біляни готують чергову партію продовольчого вантажу

Біляни готують чергову партію продовольчого вантажу

З перших днів нового року мешканці Білої активно з новими ініціативами почали працювати задля підтримки бойового духу наших захисників та наближення нашої Перемоги. Місцевими активістами було зібрано понад 40 тисяч благодійних коштів жителів села. За них придбано м’ясо, крупи, овочі. А далі закипіла робота! Одночано порається понад тридцяти білян: дівчата на кухні місцевого дитсадка готують консерви, а чоловіки у дворі стежать за технологічним процесом їх приготування. Очолює роботу місцева волонтерка Світлана Каніщук, а її сини Іван та Ігор, які нещодавно лише повернулися, знову планують їхати на передову і доставити усе, що сьогодні земляки готують для нащих оборонців. З такою підтримкою Перемога не за горами!

15:47 18.01.2023

Нарада завідувачок  дитячих дошкільних закладів

Нарада завідувачок дитячих дошкільних закладів

Сьогодні відбулася перша у новому році нарада керівників закладів дошкільної освіти громади. Спершу зі словами вдячності згадали наших захисників-освітян, що сьогодні несуть службу у лавах Збройних Сил України. Начальник відділу освіти Ірина Качуріна подякувала присутнім за участь у волонтерському русі та постійну активну благодійну підтримку працівників дошкільної освіти, спрямовану на наближення Перемоги. А потім перейшли до розгляду важливих та актуальних робочих питань. Оцінивши підсумки роботи галузі у минулому році,  визначили пріоритети на рік, що стартував.  Порівняли бюджети 2022-го та 2023-го років, проаналізували мережу, обговорили питання поточного опалювального сезону. Очільниця галузі побажала керівникам установ нових успішних результатів у роботі.

15:02 18.01.2023

Задля допомоги тим, хто в окопах

Задля допомоги тим, хто в окопах

Кормильчанська сільська громада – і місцеві мешканці, і ті що, проживають тут, покинувши рідні домівки, через активні бойові дії та руйнування – дуже активна у волонтерстві.  Із наколядованих у святкові дні коштів наразі придбали усе необхідне для виготовлення окопних свічок. І молода сім'я  Миклєєвих(чоловік, дружина і двоє малолітніх дітей), переселенців із Херсонщини, активно працює над їх виготовленням. А ще працівники дитсадка та закладу культури, продовжують майстерно виготовляти найзручніші маскувальні камуфляжі - «кікімори».   Усе це незабаром буде надсилатися для військових у найгарячіші точки бойових дій.

13:41 18.01.2023

У Кугаївцях поповнюється запас паливних дров

У Кугаївцях поповнюється запас паливних дров

Ще з кінця минулого тижня у Кугаєвецькому старостаті проводяться роботи по заготівлі дров, що будуть використовуватися для опалення будівлі, де наразі проживають  вимушено переміщені з території активних бойових дій. Використовуючи техніку «Комунсервісу», працівники старостату видалили аварійні дерева та ті, що були пошкоджені цими вихідними внаслідок ускладнення погодніх умов.  В результаті уже завезено 10 машин дров. Роботи ще тривають. До їх проведення активно долучаються переселенці.

12:45 18.01.2023

ПРАВИЛА КУПАННЯ НА ВОДОХРЕЩА !

ПРАВИЛА КУПАННЯ НА ВОДОХРЕЩА !

Напередодні свята Водохреща, фахівці Служби порятунку по всій країні проводили інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо безпечного перебування на замерзлих річках та озерах. Адже, часто громадяни вважають, що тепла зима - запорука безпечного пірнання на Водохреще. Проте, рятувальники переконує, що купання на незамерзлих водоймах потребує більшої уваги до заходів безпеки. Пресслужба ДСНС нагадує правила безпечного святкування Водохреща: занурюватися у воду треба в спеціально обладнаних місцях біля берега під доглядом рятувальників та медичних працівників; перед купанням необхідно розігріти тіло; до води необхідно підходити в зручному взутті, щоб запобігти втратам чутливості ніг; занурюватися найкраще по шию, не замочивши голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку; ніколи не пірнати в ополонку вперед головою; стрибки у воду й занурення з головою не рекомендуються, це може призвести до шоку від холоду; при вході у воду, намагатися швидко досягти потрібної глибини, але не плавати; не перебувати в ополонці більше 1 хвилини, щоб уникнути загального переохолодження організму; якщо поруч є дитина, потрібнослідкувати за нею під час занурення в ополонку; при виході не можна триматися за металеві поручні; використовуйте сухий рушник; після купання (занурення) потрібно розтертися махровим рушником і вдягнути сухий одяг; для зміцнення імунітету й уникнення можливості переохолодження необхідно випити гарячого чаю або узвар.Рятувальники Кам’янеччини закликають громадян України відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах під час Водохреща і в разі небезпеки негайно телефонувати до Служби порятунку за номером “101"

09:15 18.01.2023

Наслідки стихії ліквідували з користю

Наслідки стихії ліквідували з користю

Працівники  Шидловецького старостату,  кочегар та сторож цими днями працювали над ліквідацією наслідків оледеніння, що спричинило пошкодження дерев у центрі Шидловець. Деревину порізано та перевезено до місцевого дитсадка "Сонечко" та буде використано для опалення закладу. До виконання робіт було залучено техніку «Комунсервісу».   

17:18 17.01.2023

Розпочала функціонувати нова система опалення

Розпочала функціонувати нова система опалення

Цими днями завершено роботи з монтажу нового твердопаливного котла для ефективного забезпечення дотримання температурного режиму у Свіршковецькому ліцеї. Досі тут функціонувало газове   опалення. Сьогодні проводилися останні перевірки  нової  налагодженої системи. Наразі у закладі  понад 120 учнів освоюватимуть  освітній простір  у комфортних умовах. Закупівлю котла та необхідного  до нього обладнання    проведено за кошти селищного бюджету, як і придбання 30 м.куб. дров та 20 тонн вугілля, що завезено нещодавно. Роботи з монтажу системи проводилися майстрами КП «Комунсервіс».

17:17 17.01.2023

« 8 років- Закону України «Про пробацію»»

« 8 років- Закону України «Про пробацію»»

Цьогоріч, 5 грудня в системі виконання покарань відзначатиметься восьма річниця прийняття Закону України «Про пробацію», прийнятий Верховною Радою України 5 лютого 2015 року. Таким чином, Верховна Рада України схвалила реальний крок у сфері наближення юстиції України до міжнародних стандартів і впровадження у державі принципово нової системи заходів кримінально-правового характеру, покликаних у першу чергу забезпечити безпеку суспільства.

09:41 17.01.2023

Порубка лісу 2023

Порубка лісу 2023

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою 11 січня 2023 року до суду направлено обвинувальний акт за фактом незаконної порубки дерев у лісовому масиві на території природно-заповідного фонду  (ч. 3 ст. 246 КК України).

09:30 17.01.2023

Для безперебійного функціонування

Для безперебійного функціонування

Ситуація з електропостачанням, а, відповідно, і з функціонуванням систем опалення установ та закладів у селах громади, залишається  проблематичною. Для забезпечення стабільної їх роботи селищною радою придбано акумулятори та джерела безперебійного живлення. Сьогодні їх було встановлено у котельні, що обслуговує установи Бережанського старостату. Також заплановано встановлення акумуляторів у Хропотові, Кочубієві, Андріївці, Демківцях. Тепер заклади матимуть  надійне джерело електропостачання для забезпечення їх функціонування.

16:53 16.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь