Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Новини

Дата: від до Скинути

У Кугаївцях поповнюється запас паливних дров

У Кугаївцях поповнюється запас паливних дров

Ще з кінця минулого тижня у Кугаєвецькому старостаті проводяться роботи по заготівлі дров, що будуть використовуватися для опалення будівлі, де наразі проживають  вимушено переміщені з території активних бойових дій. Використовуючи техніку «Комунсервісу», працівники старостату видалили аварійні дерева та ті, що були пошкоджені цими вихідними внаслідок ускладнення погодніх умов.  В результаті уже завезено 10 машин дров. Роботи ще тривають. До їх проведення активно долучаються переселенці.

12:45 18.01.2023

ПРАВИЛА КУПАННЯ НА ВОДОХРЕЩА !

ПРАВИЛА КУПАННЯ НА ВОДОХРЕЩА !

Напередодні свята Водохреща, фахівці Служби порятунку по всій країні проводили інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо безпечного перебування на замерзлих річках та озерах. Адже, часто громадяни вважають, що тепла зима - запорука безпечного пірнання на Водохреще. Проте, рятувальники переконує, що купання на незамерзлих водоймах потребує більшої уваги до заходів безпеки. Пресслужба ДСНС нагадує правила безпечного святкування Водохреща: занурюватися у воду треба в спеціально обладнаних місцях біля берега під доглядом рятувальників та медичних працівників; перед купанням необхідно розігріти тіло; до води необхідно підходити в зручному взутті, щоб запобігти втратам чутливості ніг; занурюватися найкраще по шию, не замочивши голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку; ніколи не пірнати в ополонку вперед головою; стрибки у воду й занурення з головою не рекомендуються, це може призвести до шоку від холоду; при вході у воду, намагатися швидко досягти потрібної глибини, але не плавати; не перебувати в ополонці більше 1 хвилини, щоб уникнути загального переохолодження організму; якщо поруч є дитина, потрібнослідкувати за нею під час занурення в ополонку; при виході не можна триматися за металеві поручні; використовуйте сухий рушник; після купання (занурення) потрібно розтертися махровим рушником і вдягнути сухий одяг; для зміцнення імунітету й уникнення можливості переохолодження необхідно випити гарячого чаю або узвар.Рятувальники Кам’янеччини закликають громадян України відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних, дотримуватися правил поведінки на водоймах під час Водохреща і в разі небезпеки негайно телефонувати до Служби порятунку за номером “101"

09:15 18.01.2023

Наслідки стихії ліквідували з користю

Наслідки стихії ліквідували з користю

Працівники  Шидловецького старостату,  кочегар та сторож цими днями працювали над ліквідацією наслідків оледеніння, що спричинило пошкодження дерев у центрі Шидловець. Деревину порізано та перевезено до місцевого дитсадка "Сонечко" та буде використано для опалення закладу. До виконання робіт було залучено техніку «Комунсервісу».   

17:18 17.01.2023

Розпочала функціонувати нова система опалення

Розпочала функціонувати нова система опалення

Цими днями завершено роботи з монтажу нового твердопаливного котла для ефективного забезпечення дотримання температурного режиму у Свіршковецькому ліцеї. Досі тут функціонувало газове   опалення. Сьогодні проводилися останні перевірки  нової  налагодженої системи. Наразі у закладі  понад 120 учнів освоюватимуть  освітній простір  у комфортних умовах. Закупівлю котла та необхідного  до нього обладнання    проведено за кошти селищного бюджету, як і придбання 30 м.куб. дров та 20 тонн вугілля, що завезено нещодавно. Роботи з монтажу системи проводилися майстрами КП «Комунсервіс».

17:17 17.01.2023

« 8 років- Закону України «Про пробацію»»

« 8 років- Закону України «Про пробацію»»

Цьогоріч, 5 грудня в системі виконання покарань відзначатиметься восьма річниця прийняття Закону України «Про пробацію», прийнятий Верховною Радою України 5 лютого 2015 року. Таким чином, Верховна Рада України схвалила реальний крок у сфері наближення юстиції України до міжнародних стандартів і впровадження у державі принципово нової системи заходів кримінально-правового характеру, покликаних у першу чергу забезпечити безпеку суспільства.

09:41 17.01.2023

Порубка лісу 2023

Порубка лісу 2023

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою 11 січня 2023 року до суду направлено обвинувальний акт за фактом незаконної порубки дерев у лісовому масиві на території природно-заповідного фонду  (ч. 3 ст. 246 КК України).

09:30 17.01.2023

Для безперебійного функціонування

Для безперебійного функціонування

Ситуація з електропостачанням, а, відповідно, і з функціонуванням систем опалення установ та закладів у селах громади, залишається  проблематичною. Для забезпечення стабільної їх роботи селищною радою придбано акумулятори та джерела безперебійного живлення. Сьогодні їх було встановлено у котельні, що обслуговує установи Бережанського старостату. Також заплановано встановлення акумуляторів у Хропотові, Кочубієві, Андріївці, Демківцях. Тепер заклади матимуть  надійне джерело електропостачання для забезпечення їх функціонування.

16:53 16.01.2023

Технічні роботи на свердловині

Технічні роботи на свердловині

Сьогодні у Зарічанці працював електрик КП «Комунсервіс». Проведено заміну одного із елементів функціонування системи водозабезпечення  – частотного перетворювача, який нещодавно вийшов з ладу. Проведені роботи сприятимуть підтримці заданого тиску у системі подачі води та відновлять регулювання її витрат у сільських мережах.

16:51 16.01.2023

Ще три автомобілі завезено нашими волонтерами

Ще три автомобілі завезено нашими волонтерами

Сьогодні вранці на Центральній площі Чемеровець увагу усіх перехожих привертали до себе три автомобілі,  завезених  нашими волонтерами з-за кордону. Допомагали  активістам волонтерського руху Чемеровеччини  наші земляки у Німеччині. Два з них будуть  направлені у військові частини для використання  військовослужбовцями  Збройних Сил України. А один переданий Чемеровецькій селищній раді як гуманітарна допомога і буде використовуватися для господарських потреб КП «Комунсервіс».  Разом з автомобілями прибула речова гуманітарна підтримка для малозабезпечених категорій громадян, що опинилися в скрутних життєвих обставинах.

16:45 16.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь