A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Новини

Дата: від до Скинути

ЗАХИСТ ПРАВ ДІТЕЙ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

ЗАХИСТ ПРАВ ДІТЕЙ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Сьогодні за ініціативою Міністерства соціальної політики України у відеорежимі відбулася нарада з метою обговорення проблемних питань в сфері захисту прав дітей та шляхів їх вирішення. Участь  у заході  взяли працівники служби у справах дітей  селищної ради.  У ході наради розглянуто також актуальні питання щодо змін у чинному законодавстві. За результатами обговорення напрацьовано рекомендації щодо подальшої роботи з урахуванням умов воєнного стану, визначені шляхи та механізми вирішення проблемних питань щодо захисту прав дітей.

17:01 13.10.2022

Смаколики для захисників

Смаколики для захисників

Ініціативу Чемеровецького селищного голови Олександра Собаня активно підтримали  представники освіти та культури громади.  Усі працівники усіх закладів   напередодні Дня захисника України зготували чимало смачної продукції, яка у складі великого продовольчого вантажу буде доставлена до наших воїнів захисників на крайні рубежі оборони.  Освітянами виготовлено  351 кг домашньої випічки, 144 банки тушонки, 39 відер вареників, 8 кг м'ясних виробів, а також придбано чай,крупи,олія тощо.   Не менш активно і продуктивно попрацювали   і працівники галузі культури.

16:55 13.10.2022

Від Чемеровецької громади – захисникам України!

Від Чемеровецької громади – захисникам України!

Щодня ми пильно та з хвилюванням слідкуємо за новинами з фронту . Радіємо успішному просуванню наших Збройних Сил і розуміємо, що кожен клаптик відвойованої  у ворога нашої землі - це заслуга нашого українського воїна. Саме тому, щоб додати бадьорості духу нашим захисникам - і близьким знайомим, і незнайомим зовсім -  за кілька днів до Дня захисника України наша Чемеровецька громада зорганізувалася на виготовлення смачної домашньої продукції, яку заплановано було доставити за призначенням саме у день свята. Старости кинули клич у селах своїх округів, кілька днів усі випікали і смажили, консервували та заливали смальцем. А поки дорослі пакували, діти клеїли виготовлені вітальні листівки-обереги для воїнів. Таким чином з Чемеровеччини у декілька напрямків у різні військові частини направлено сьогодні  продовольчі вантажі, де окрім святкових гостинців, і продовольство  тривалого  зберігання, а ще речі першої необхідності, медикаменти, свічки та пічки для обігріву. Уже завтра, подолавши сотні кілометрів,  вантажі будуть доставлені до кінцевих точок маршрутів. Нехай вони зроблять особливим цей святковий день для наших військових. А Покрова Пресвятої Богородиці нехай оберігає їх щодня!

16:33 13.10.2022

Відбулася нарада освітян

Відбулася нарада освітян

Нараду керівників закладів загальної середньої освіти проведено сьогодні за участі голови громади Олександра Собаня та працівників відділу освіти, молоді та спорту.Обговорено питання організації освітнього процесу в умовах загострення ситуації в країні, проаналізовано подання звітної інформації, стан оновлення інформації на сайтах шкіл, підготовку до переходу на електронний документообіг (ведення електронних журналів,щоденників,іншої шкільної документації). Також звернено увагу керівників на організацію, проведення та участь школярів та педагогів у всеукраїнських олімпіадах з навчальних предметів, інтелектуальних  конкурсах, турнірах, Малій академії наук. Узгоджено особливості атестації, сертифікації педагогічних працівників у 2022, 2023 роках. Рекомендовано керівникам терміни організації осінніх та зимових канікул. Доведено до відома особливості організації харчування школярів у 2022-2023 році, початок і проходження опалювального сезону, дотримання протиепідемічних заходів в закладах освіти у зв'язку із загостренням ситуації в регіоні щодо захворювання на  СОVID.

17:05 12.10.2022

Для поточного ремонту сільських доріг

Для поточного ремонту сільських доріг

У селах Слобідко-Смотрицького старостату  сьогодні технікою «Комунсервісу»  проведено розвезення та розгортання щебеню. У селі Слобідка-Смотрицька по вулицях Л. Українки,  Незалежності, Молодіжна, у Гайовому -  по вулиці Центральна, у селі Діброва - по вулиці  Заріччя. Щебінь закуплено за кошти селищного бюджету.

17:03 12.10.2022

Організовано збирання ТПВ від населення

Організовано збирання ТПВ від населення

Згідно напрацьованого графіка комунальний спеціалізований автомобіль- сміттєвоз  працював сьогодні у селі Кугаївці. Завдяки системній роботі не тільки у селищі Чемерівці, але й у селах громади  тепер є можливість організовано сучасною технікою  здійснювати  збирання побутових відходів.

17:00 12.10.2022

На превеликий жаль цими днями сумна звістка прийшла з фронту у нашу громаду.

На превеликий жаль цими днями сумна звістка прийшла з фронту у нашу громаду.

Обороняючи українську землю, захищаючи наш народ, виборюючи Перемогу та мирне майбутнє для України, у боях з ненависним ворогом отримав важкі поранення, від яких загинув, наш земляк, 20-тилітній кугаєвчанин Андрій Володимирович  Россіхін.   Андрій гідно прожив своє молоде життя, був хоробрим у бою, подаючи приклад побратимам. Отримав   орден «За мужність» III ступеня за героїчне  виконання важливого бойового завдання. Андрій Володимирович  віддав своє молоде життя у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави і став Героєм для нашої громади і нашої держави.

16:34 12.10.2022

Встановлено паркан біля сільського кладовища

Встановлено паркан біля сільського кладовища

У селі Кормильча днями встановлено раніше придбаний європаркан.   Конструкції закуплено в рахунок угоди про соцпартнерство з «КОНТИНЕНТАЛ ФАРМЕРЗ ГРУП», матеріали для облаштування профінансовано з бюджету селищної ради. Роботи виконали місцеві майстри.  

16:42 11.10.2022

ЮНІСЕФ  фінансує підтримку опорних закладів

ЮНІСЕФ фінансує підтримку опорних закладів

Про це йдеться в постанові Кабміну від 13 вересня 2022 року №1112 "Про реалізацію спільного з Міжнародним надзвичайним фондом допомоги дітям при Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) проекту щодо надання фінансової підтримки опорним закладам загальної середньої освіти для підготовки до 2022/23 навчального року".

16:23 11.10.2022

І переселенці, і селищна рада вдячні благодійникам за підтримку!

І переселенці, і селищна рада вдячні благодійникам за підтримку!

Учора з робочим візитом Чемеровеччину відвідав голова Кам’янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич. Спільно з першим заступником Чемеровецького селищного голови Юрієм Войтовим Михайло Євстафійович побував у селі Кочубіїв, де селищною радою   відкрито гуртожиток для   вимушено переміщених осіб. Наразі комфортні умови для їх проживання поступово створюються і переселенці уже почали заселятися у будівлю.  Голова райради ознайомився зі станом справ, передав мешканцям закладу набори з продуктами та речами першої необхідності. А дізнавшись, що є нагальна потреба у ліжках та матрацах ( а при збільшенні чисельності  поселенців їх бракуватиме ще більше), пообіцяв посприяти у   вирішенні цього питання. І уже сьогодні  30 нових ліжок та 21 матрац було доставлено у Кочубіївський гуртожиток. Дуже важливо, що у такі складні часи  поруч є люди, які глибоко переймаються та максимально долучаються до вирішення  проблемних питань   тих,  хто із-за російської агресії потрапив у особливо складні життєві обставини.  Тому ми щиро дякуємо за підтримку Михайлу Сімашкевичу та його партнерам – румунським донаторам Herbert Paulischin, Rakos Zsolt та Ana Radulescu за їх благодійні справи.

15:48 11.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь