A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Новини

Дата: від до Скинути

Навички ХХІ століття

Навички ХХІ століття

На базі Чемеровецького НВК №1 сьогодні відбулося засідання круглого столу вчителів іноземної мови. Ключовими питаннями були "Учитель для учнів ХХІ століття", "Формування життєвих компетентностей", " Розвиваємо навички 4К". Вчителем Кугаєвецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Лілією Смик був проведений тренінг з питань розвитку критичного мислення для вчителів англійської мови, а Наталя Надоліна (Чемеровецький НВК 1) поділилася з учителями німецької мови набутим досвідом після відвіданого нею семінару за підтримки Інституту ім. Ґете.

16:46 06.11.2019

Обговорили нові стандарти харчування школярів НУШ

Обговорили нові стандарти харчування школярів НУШ

Сьогодні в актовій залі Будинку школярів відбулась нарада з кухарями закладів загальної середньої освіти селищної ради. Разом з провідним спеціалістом відділу освіти, молоді та спорту Володимиром Пазинюком та головним спеціалістом Чемеровецького районного управління Держпродспоживслужби Валерієм Боднаром обговорювали основні практичні аспекти впровадження системи безпечності харчових продуктів, заснованої на принципах НАССР. Також темою для спілкування стало меню «Нового шкільного харчування» , котре розробив відомий шеф-кухар Євген Клопотенко і за яким працюють кухарі окремих шкіл селищної ради.

16:44 06.11.2019

Розпочинаємо реконструкцію водогону в селі Криків

Розпочинаємо реконструкцію водогону в селі Криків

  Програмою соціально-економічного розвитку території Чемеровецької селищної ради на 2019 рік передбачено заходи щодо водозабезпечення села Криків. З цією метою напрацьовано проєкт «Реконструкція водопроводу за адресою: Україна, Хмельницька область, Чемеровецький район, с.Криків, вулиці 40-річчя Перемоги, Маяковського, Надзбручанська, Б.Хмельницького, Шкільна, провулки Чкалова, Жукова». На реалізацію проєкту передбачено залучити кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад  в сумі майже 1,5 млн.гривень. Учора в село уже  завезено водопровідні труби  протяжністю 2 км. Початок будівельних робіт підрядною організацією заплановано з наступного тижня.

16:42 06.11.2019

Schools-for-democracy

Schools-for-democracy

Учора в приміщенні облдержадміністрації відбувся  тренінг для директорів шкіл області в рамках проєкту “Демократична школа”, який реалізовує Європейський центр ім.Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи з метою підтримки реформ середньої освіти в Україні та фінансується МЗС Норвегії. Участь у тренінгу взяли директор Чемеровецького НВК №2 Сергій Сльота та заступник директора Чемеровецького НВК№1 з навчальної роботи Тетяна Романчук. Проєкт сприяє зміні української школи, яка покликана виховувати активних громадян, що поважають права людини, розвиваючи культуру демократії в школі, навчаючи вчителів та адміністрацію школи, залучаючи батьків до всього, що робить школа, поглиблюючи співпрацю між школою і громадою налагоджуючи контакти між школами України з різних областей.

16:41 06.11.2019

Практичні поради психологічної комунікації

Практичні поради психологічної комунікації

Сьогодні директором інклюзивно-ресурсного центру Світланою Пушкаренко та практичним психологом Мариною Цісар був проведений семінар – інтенсив  «Тріада порушень при аутизмі», який відвідали  практичні психологи та педпрацівники закладів дошкільної та середньої освіти.  Метою семінару була психологічна просвіта та вироблення практичних навиків  по роботі з дітьми із розладами аутистичного спектру. Під час роботи ознайомились із симптомами та особливостями психофізичного розвитку дітей з аутизмом, обумовили процес здійснення психолого-педагогічного впливу, який уможливлює налагодження продуктивної комунікації з цими дітьми.

16:36 06.11.2019

Завершено вуличне освітлення в селі Антонівка

Завершено вуличне освітлення в селі Антонівка

На мапі Чемеровецької громади з’явився ще один населений пункт, в якому повністю завершено вуличне освітлення. Для завершення, розпочатого у попередні роки, проекту освітлення села Антонівка селищний голова Олександр Собань заручився підтримкою керівництва місцевого інвестора, що орендує сільськогосподарські угіддя, товариства «КОНТІНЕНТАЛ ФАРМЕРЗ ГРУП». В рахунок угоди про соціальне партнерство було  закуплено усі необхідні комплектуючі для монтування 2 кілометрів лінії зі  встановленням 22 ліхтарів. Сьогодні усі роботи завершенні по усіх п’яти вулицях села - Центральній, Шевченка, Перемоги, Травнева, Свободи.

17:05 05.11.2019

Участь у Міжнародній конференції

Участь у Міжнародній конференції

Якість освіти в опорних школах та створення нових опорних закладів є одним із пріоритетів Міністерства освіти і науки України. Керівники цих закладів не лише мають впровадити реформу НУШ, а й забезпечити функціонування і розвиток опорного закладу. Для того, щоб керувати цим процесом змін, керівництву необхідні компетентності лідерства та менеджменту.  Саме ці питання сьогодні у фокусі Міжнародної конференції «Нова українська школа: Компетентності лідерства та менеджменту керівників опорних шкіл для підвищення якості освіти», яка проходила в місті Київ. Участь у заході взяла директор Чемеровецького навчально-виховного закладу №1 Тіна Собань. В ході роботи секційних засідань визначали інструменти для розвитку якості освітньої діяльності, які можуть допомогти в таких процесах.

17:03 05.11.2019

«Пізнаємо Європу за 60 хвилин»

«Пізнаємо Європу за 60 хвилин»

Інтерактивну гру під такою назвою  провели днями в Центральній бібліотеці для  вихованців  дитячого садочка « Дзвіночок». В ігровій формі дітям розповіли  історію створення  Євросоюзу,  географію, історію та культурне  життя Європи. На заході діти дізнались про існування таких країн,  як Польща, Іспанія, Швеція, Данія, Німеччина, Італія, Франція тощо.

17:01 05.11.2019

«РОДИНА» ЗБЕРІГАЄ ТРАДИЦІЇ СІМЕЙНОЇ ТВОРЧОСТІ

«РОДИНА» ЗБЕРІГАЄ ТРАДИЦІЇ СІМЕЙНОЇ ТВОРЧОСТІ

Минулої п`ятниці до міста  Кам`янець-Подільський  з`їхалися творчі родини,які взяли участь у V відкритому фестивалі мистецьких родин «Родослав». Нашу громаду на фестивалі представляв народний аматорський ансамбль народної музики «Родина» села Жердя, до складу якого входять представники різних поколінь родини Скрипників, котрі є спадкоємцями традицій сімейної творчості. За відродження народної музики колектив був нагороджений дипломом.

17:00 05.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь