A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чемеровецька селищна територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Новини

Дата: від до Скинути

Місія освіти - повернути радість

Місія освіти - повернути радість

Як створити позитивний емоційний баланс в закладі освіти, як забезпечити право на щастя кожній дитині, як додати вмотивованості учневі і вчителю - такі актуальні питання розглядали заступники директорів з виховної роботи на черговій онлайн зустрічі. Адже позитивний емоційний баланс сьогодні є одним із показників якості шкільної освіти, а школа радості - мрією учня і батьків.

18:11 07.12.2021

«Насильству немає виправдань»

«Насильству немає виправдань»

Основними завданнями акції "16 днів проти насильства" є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об'єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини. Пандемія COVID-19 загострила цю проблему через локдауни, але і також зробила її менш видимою – оскільки ми менше бачимось з тими, хто може підтримати, і ховаємо обличчя під масками. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав із 1981 року в пам'ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабель, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.  Також ООН пропонує у ці дні надіти одяг або аксесуари помаранчевого кольору, щоб висловити свою солідарність з рухом в ім'я майбутнього, вільного від насильства щодо жінок і дівчат. У багатьох містах світу проходять відповідні заходи, а знамениті будівлі  підсвічені помаранчевим кольором. Із 1991 року акцію "16 днів активізму проти насильства" підтримують у 100 країнах світу, щоб збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства і створити соціальний простір, вільний від насильства. З цієї нагоди фахівці відділу з питань соціальної політики селищної ради Тетяна Назарчук та Галина Паламарчук  спільно із фахівцем управління соціального захисту Кам’янець-Подільської райдержадміністрації  Павлом Лихо продовжують роботу по виконанню заходів до оголошеної акції. Розповсюджували друковану продукцію та дарували  дітям помаранчеві кульки.

16:54 07.12.2021

В селі Чорна тривають роботи з будівництва водогону

В селі Чорна тривають роботи з будівництва водогону

Погодні умови сприяють продовженню реалізації заходів водозабезпечення села. Прокладання водопровідних канав забезпечують працівники та техніка комунального підприємства «Комунсервіс». Після з’єднання труб    водогону екскаватор відразу засипає канави. До робіт також активно долучаються  жителі села.

16:27 06.12.2021

Участь у всеукраїнському вебінарі

Участь у всеукраїнському вебінарі

Працівники служби у справах дітей Валентина Семенишина та Тетяна Шкляр взяли участь у всеукраїнському вебінарі   на тему: «Повноваження територіальних громад з питань забезпечення та дотримання прав дитини: вимоги закону». Спікером онлайн зустрічі була заслужений працівник соціальної сфери, кандидат політичних наук Людмила Волинець. Вебінар проходив в рамках проєкту «Розвиток потенціалу служб у справах дітей в Україні», який реалізує Українська мережа за права дитини у партнерстві UNICEF Ukraine, Національна соціальна сервісна служба України та Київський Університет імені Бориса Грінченка. Основним акцентом наради  стало обговорення пропозицій до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» в частині повноважень служб.

16:21 06.12.2021

Шановні захисники! Дорогі ветерани!

Шановні захисники! Дорогі ветерани!

Щиро вітаю вас з Днем Збройних Сил України. Це свято воїнів, які обрали для себе життєвий шлях – боронити кордони і незалежність України. Свято тих, хто щоденно ризикує і готовий не роздумуючи віддати життя за свою країну.

08:55 06.12.2021

Перекриття Зарічанської амбулаторії

Перекриття Зарічанської амбулаторії

В селі Зарічанка розпочалися роботи з перекриття будівлі амбулаторії  загальної практики – сімейної медицини. Майстри підготували  дах до  влаштування нового покриття. Ремонтні роботи профінансовано  на 1 млн.гривень з обласного бюджету та майже 300 тисяч – з селищного. 

15:51 03.12.2021

Отримали подарунки від благодійного фонду «Карітас-Чемерівці»

Отримали подарунки від благодійного фонду «Карітас-Чемерівці»

Щороку 3 грудня разом зі світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. З цієї нагоди працівники відділу з питань соціальної політики організували благодійну акцію для осіб, у яких І група інвалідності. Черговий раз до доброї справи долучився благодійний фонд "Caritas-Ukraine-Holland ", який очолює Ян Пілкес. Цього разу  підопічні відділу отримали махрові рушники. Їх в селищну раду  передав  керівник  благодійного фонду «Карітас-Чемерівці», настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці отець Василь Демчишин. Напередодні соціальні робітники роздали пенсіонерам подарунки.

15:51 03.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь